Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 23. 16:51, szerda | Sport

Benyó Máté: „Rengeteget tanultam ebből az évből, jövőre erősebb leszek”

Benyó Máté: „Rengeteget tanultam ebből az évből, jövőre erősebb leszek”

Németországban fejeződött be a 2023-as Rallycross EB. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője ismét önhibáján kívül fejezte be idő előtt az esteringi viadalt. A 21 éves versenyző újoncként a 9. helyen zárta az EB-t.

Benyó Máté: „Rengeteget tanultam ebből az évből, jövőre erősebb leszek”

Az elmúlt hétvégén Németországban fejeződött be a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol a hatodik, záró fordulót rendezték. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője immár zsinórban nem tudta elkerülni a balszerencséjét, és ismételten önhibáján kívül fejezte be idő előtt az esteringi viadalt. Ezzel a 21 éves versenyző összetettben újoncként az előkelő 9. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Az elmúlt hétvégén a németországi Esterlingben befejeződött az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesített a Magyar Rallycross Országos Bajnokságot fölényesen vezető Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként remekül kezdte az EB-t – a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt –, ám Norvégiában, a legendás Hell ringen, a svédországi Höljesben, valamint a belga Mettetben pechesen folytatódott.

A kontinensviadal a német Esterlngen záródott az idei szezonban, ahol immár zsinórban negyedszer ült be Máté Peugeotjába Mr. Balszerencse Máté mellé. Előbb szokása szerint remekelt az előfutamokban a Korda Racing pilótája, majd egy másik versenyző a elődöntő kapujában ismét keresztbe tett a 21 éves versenyzőnek. Megint kapott néhány Eb-pontot, amivel élete első Eb-szezonjában a 9. helyen végzett.

„Véget ért a német EB forduló, ezzel együtt az első szezonom is a rallycross Európa-bajnokságon. Volt remény a hétvége folyamán, hogy jó eredménnyel térhetünk haza, de sajnos máshogy alakult. A Q3-ban egy versenyzőtársam kilökött a pályáról, így azt a futamot nem tudtam befejezni. Ez az eset visszarepített a mezőny végére és nem tudtam magam kellőképpen összeszedni a Q4-ben ahhoz, hogy visszakerüljek az elődöntőt érő pozíciók közé. Ezen a hétvégén nem lehettem elégedett a teljesítményemmel. Ugyan a magyar bajnokság hajrája még hátravan, de el kell kezdenem kiértékelni az Európa-bajnokság történéseit és keményebben dolgozni gyengeségeimen. Összességében fantasztikus élményekkel, rengeteg tapasztalattal és tanulsággal lettem gazdagabb ezalatt a hat nemzetközi megmérettetés alatt. Köszönöm a csapatnak, csapatfőnökömnek és a támogatóinknak, hogy lehetőséget biztosítottak, hogy ezen a szinten versenyezhessek és szurkolóinknak is, hogy végig szurkolták akár otthonról akár a helyszínről a versenyeket” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője büszke lehet arra a teljesítményre, amit újoncként egész szezonban letett az asztalra. Ha tanul az idei év történéseiből, akkor Máté nemzetközi mezőnyben is a legjobbak közé tartozik majd.

„Az, hogy mi történt az Esteringen, szinte kár is rá szót vesztegetni, hiszen csak ismételgetni tudnám önmagam. Amikor az égiek hagyták versenyezni, megmutatta, mire képes. Újoncként, pályaismeret nélkül önmagában sem lett volna egyszerű dolga, ám a sors rárótt néhány nehezéket, mondván, teher alatt nőjön ez a pálma. Jelentem, rengeteget nőtt, és ezt jövőre meg is láthatja mindenki. Most azonban a hazai bajnokságra kell koncentrálnia, s begyűjtenie a jól megérdemelt bajnoki címet. Aztán az itthoni csúcs megmászását követően jöhet újra az Eb – jelentette ki Spitzmüller Csaba.


A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Corax-Bioner Zrt., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó, Tibuktu Bt.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.