Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 08. 07:46, péntek | Helyi

Bérmegállapodást akar a Dunaferr vezérkara

Bérmegállapodást akar a Dunaferr vezérkara

Közleményben juttatta el álláspontját Szilágyi Irén PR-főmunkatárs által az ISD Dunaferr vezérkara.

Megállapodás helyett egyelőre sztrájkkészültség egyik oldalon, s közlemény a másik oldalon található.

Íme a PR közleménye:

"Az ISD Dunaferr Zrt. változatlanul középtávú foglalkoztatási megállapodásra és konstruktív együttműködésre törekszik a Kollektív Szerződés kötésére jogosult szakszervezetekkel.

Ennek megfelelően folyamatosan érdekegyeztető tárgyalásokat folytat velük, és múlt hét pénteken átadta a 2013. évi bér- és szociális megállapodásra vonatkozó ajánlatát, melynek elsődleges szempontja, hogy a társaság működőképességét és a szükséges modernizációt biztosítsa, és hosszú távon fenntartsa.

A privatizáció óta bekövetkezett gazdasági válság a vállalatnál az elmúlt öt évben súlyosan veszteséges gazdálkodást eredményezett.

Ettől függetlenül a menedzsment a 2012. évben kifizetett 3,1%-os alapbérfejlesztést követően 2013. évre 2,1%-os alapbérfejlesztést javasolt. Mindkét évben a bérfejlesztés mértéke a béren kívüli juttatásokra, valamint a szociális juttatások kategóriájába tartozó tételekre is vonatkozik. Emellett kezdeményezte, hogy az idei évi szabadságos (13. havi) és karácsonyi (14. havi) bérek kifizetésére ne kerüljön sor. Ezen bérmegtakarításból – közel 3,8 milliárd forint – a menedzsment az I. számú kohó felújítását tervezi, amely továbbra is biztosítaná a jelenlegi üzemeltetési struktúrát és a munkahelyeket. A javaslat szerint a két utóbbi juttatást 2014-ben és 2015-ben fizeti vissza a társaság munkavállalói részére.

A vállalat tulajdonosa és menedzsmentje a vállalat pénzügyi egyensúlyának helyreállításához szükséges intézkedésekről a törvényes egyeztetési kötelezettséget messze meghaladó mértékben tájékoztatja a szakszervezeteket.
A bértárgyalásokat a felek 2013.02.15-éig tervezték befejezni, ezért az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje számára érthetetlen, hogy a bértárgyalások lezárta előtt a szakszervezetek miért helyeztek kilátásba sztrájkot.

Az ISD Dunaferr Zrt. bízik abban, hogy az érdekvédelmi szervezeteknek a továbbiakban is a konstruktív párbeszéd és egy fenntartható megállapodás az érdeke, és ezért támogató magatartást tanúsítanak a további érdekegyeztető tárgyalások folyamán is."

A közlemény végén aláírás nncs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.