Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2017. Május 26. 13:26, péntek | PR
Forrás: Fekete Gy.

Bernáth Zsolt – Bárcsak itt lennél

Bernáth Zsolt – Bárcsak itt lennél

Bernáth Zsolt a népszerű dunaújvárosi független filmes csapat írója rendezője. A legutoljára a Sherlock Holmes nevében című film elkészítése óta csak könyvek borítóján találkozhatunk a nevével.

Most egy dalszöveg-fordítások?

-. Két évtizede fordítgatok dalszövegeket, ezek némelyike bekerült publikált vagy éppen nem publikált írásaimba, de szerettem volna egyben tudni őket, ezért a könyv. Sok rockzene kedvelő barátom van, nekik is szerettem volna örömet szerezni ezzel a kötettel, úgy tudom, sikerült is. Magánkiadás persze, a könyv nem kapható könyvesboltban, kizárólag a kiadó honlapján rendelhető meg. Annyi példány készül, amennyi megrendelés érkezik. A borítón azon a koncertjegyek láthatóak, amely koncerteken szerencsém volt részt venni, és amely előadók dalait próbáltam magyarítani. A borító egyébként Sajó Szabolcs munkája, a tördelés pedig Zsiros Róbert nevét fémjelzi. Hálás vagyok mindkettőjüknek, hogy segítettek összerakni ezt a könyvecskét.


És a filmek?

- Sherlock Holmes nevében” című filmünk sikerét követően évekig próbáltunk pályázni újabb filmterveinkkel állami támogatásért, hogy tudjuk folytatni a munkánkat, hiába. Az bizonyos, hogy a „független” vagyis pénz nélküli filmezés véget ért az én- és a csapat életében is. 20 évet töltöttünk együtt álmodozva, alkotva, a társulat történetét megírtam egy vaskos kötetben, és lezártam. Egyszerűen felnőttünk, már nem hívhatom el a családos, középkorú barátaimat, hogy áldozzák fel a szabadidejüket értem, egy filmért, a bizonytalan sikerért. Tervek, ötletek, forgatókönyvek vannak, de hogy lesz-e következő filmünk, ezt nem tudom megmondani.

Lesz-e következő könyv?

- A könyv mindig esélyesebb, mint a film, egyszerűen azért, mert egyszemélyes munka, és az íráshoz nem szükségeltetik drága eszköztár. Van egy történet a fejemben, amelyet szeretnék regény formában megírni, egy ifjúsági történet sok izgalommal, misztikummal, humorral. Majd meglátjuk…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 07. 11:44, csütörtök | PR

3 tipp, amivel könnyedén felkészülhetsz a nyugdíjas éveidre

A nyugdíjazás gondolata sokaknak ijesztő lehet. Viszont ez csak a régi sztereotípiáknak köszönhető, amihez ráadásul a korábbi társadalmak nem túl pozitív felfogása is hozzájárunk.

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.