Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2017. Május 26. 13:26, péntek | PR
Forrás: Fekete Gy.

Bernáth Zsolt – Bárcsak itt lennél

Bernáth Zsolt – Bárcsak itt lennél

Bernáth Zsolt a népszerű dunaújvárosi független filmes csapat írója rendezője. A legutoljára a Sherlock Holmes nevében című film elkészítése óta csak könyvek borítóján találkozhatunk a nevével.

Most egy dalszöveg-fordítások?

-. Két évtizede fordítgatok dalszövegeket, ezek némelyike bekerült publikált vagy éppen nem publikált írásaimba, de szerettem volna egyben tudni őket, ezért a könyv. Sok rockzene kedvelő barátom van, nekik is szerettem volna örömet szerezni ezzel a kötettel, úgy tudom, sikerült is. Magánkiadás persze, a könyv nem kapható könyvesboltban, kizárólag a kiadó honlapján rendelhető meg. Annyi példány készül, amennyi megrendelés érkezik. A borítón azon a koncertjegyek láthatóak, amely koncerteken szerencsém volt részt venni, és amely előadók dalait próbáltam magyarítani. A borító egyébként Sajó Szabolcs munkája, a tördelés pedig Zsiros Róbert nevét fémjelzi. Hálás vagyok mindkettőjüknek, hogy segítettek összerakni ezt a könyvecskét.


És a filmek?

- Sherlock Holmes nevében” című filmünk sikerét követően évekig próbáltunk pályázni újabb filmterveinkkel állami támogatásért, hogy tudjuk folytatni a munkánkat, hiába. Az bizonyos, hogy a „független” vagyis pénz nélküli filmezés véget ért az én- és a csapat életében is. 20 évet töltöttünk együtt álmodozva, alkotva, a társulat történetét megírtam egy vaskos kötetben, és lezártam. Egyszerűen felnőttünk, már nem hívhatom el a családos, középkorú barátaimat, hogy áldozzák fel a szabadidejüket értem, egy filmért, a bizonytalan sikerért. Tervek, ötletek, forgatókönyvek vannak, de hogy lesz-e következő filmünk, ezt nem tudom megmondani.

Lesz-e következő könyv?

- A könyv mindig esélyesebb, mint a film, egyszerűen azért, mert egyszemélyes munka, és az íráshoz nem szükségeltetik drága eszköztár. Van egy történet a fejemben, amelyet szeretnék regény formában megírni, egy ifjúsági történet sok izgalommal, misztikummal, humorral. Majd meglátjuk…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.