Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 18. 17:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Biztosított az ország földgázellátása

Biztosított az ország földgázellátása

A hazai tárolókban elhelyezett földgázkészlet 2,7 milliárd köbméter volt január 15-én, az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják

– közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az enyhe időjárás miatt tavaly októberben és novemberben az átlagos országos földgázfelhasználás alacsonyabb volt, mint az előző évek azonos időszakában.

Decemberben megnőtt a kitárolt földgáz mennyisége. December 16. és 21. között az alacsony napi középhőmérséklet miatt emelkedett az országos felhasználás, a december 19-i csúcsnapon a 65 millió köbmétert is meghaladta. A decemberi napi átlagfogyasztás csaknem 7 százalékkal volt magasabb az előző évinél, a hónap utolsó napjaiban azonban az átlagfogyasztás visszaesett.

Az energiaszolgáltatóktól kapott információk alapján a hivatal már korábban megállapította, hogy az ország 2018/2019. évi téli földgáz- és villamosenergia-ellátása biztosított.

A MEKH jelezte: a lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében a tárolókban az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztásának legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kell elhelyezni.

Címkék: fűtés, gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára