Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 21. 14:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Borússá vált a hangulat a tőzsdéken - már a Fitch is figyelmeztette Amerikát

Borússá vált a hangulat a tőzsdéken - már a Fitch is figyelmeztette Amerikát

Gyengültek ma reggelre az ázsiai tőzsdék, miután a legfrissebb adatok szerint 28 havi mélypontra zuhant a kínai feldolgozóipari mutató, de kifújt a New York-i tőzsde is tegnap.

Mínuszban zártak a vezető indexek a vártnál rosszabb vállalati hírek miatt, de makroadatok is gyengítették a tőzsdét. Júniusban ugyanis 0,8 százalékkal 4,7 millióra csökkent a használtlakás értékesítések száma az Egyesült Államokban, ami elmaradt a várttól.

A Yahoo nem örvendeztette meg a befektetőit, miután a negyedéves profitja ugyan emelkedett, de az árbevétele 5 százalékkal esett egy év alatt. Az amerikai adósságkorlát emelése körüli aggodalmak csillapodása, és a vártnál alacsonyabb készletadatok hatására az olaj ára enyhén emelkedett, az amerikai könnyűolaj most 98 dollár fölött áll, a Brent 117 dollár fölött, míg az arany ára 1602 dollárig száguldott. Közben újabb figyelmeztetés jött egy hitelminősítőtől amiatt, hogy késlekednek az amerikai törvényhozásban az államadósság-plafon megemelésével kapcsolatban. A Fitch közölte, hogy negatív megfigyelés alá veszi az amerikai, államadós-osztályzatot, ha a Fehér Ház és a Kongresszus nem jut időben dűlőre az államadósság-limit emeléséről. Eközben már Kína is arra sürgeti az Egyesült Államokat, hogy vegye kezébe az irányítást: növelje a piac bizalmát a dollárban és oszlassa el a befektetők államcsődtől való félelmét. Tegnap egyébként az Egyesült Államok vezetői megpróbálták elfogadtatni az adósságplafon 14300 milliárd dollárosra emelését.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.