Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 07. 09:59, csütörtök | Helyi sport

Bravúr helyett jól jött a döntetlen is

Bravúr helyett jól jött a döntetlen is

Bravúrra készült, de meg kellett elégednie egy ponttal a DPASE erősen fiatal együttesének.

Egymás után második bajnokiján sikerült pontot szereznie a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának, mely 1-1-es döntetlent ért el a Szolnok elleni hazai összecsapáson.

A Sopronban elért 1-1-es döntetlen után azokat a szolnokiakat látta vendégül a Dunaújváros, akik a forduló előtt mindössze egyetlen helyezéssel és egy ponttal előzték meg Dobos Barna labdarúgóit. A vendégek az összecsapás esélyeseként a három pont megszerzésének reményében léptek pályára, melyben három egykori dunaújvárosi játékos – Villám, Urbin és Nagy – kezdőként kapott szerepet Csábi József vezetőedzőtől. Szellák lövéssel indult a találkozó az első hazai szöglet végén, de az alaposan fölé szállt, majd Vajda szabadrúgása csúszott el a lábak mellett.

A 11. percben Nagy sarokrúgása után pattant hazai fejről kapu mellé a labda, majd az ellentámadásból hatalmas ziccer adódott Keglovics előtt, aki már csak a kapussal állt szemben, de Somogyi elvetődve védett. A Szolnok beívelésekből próbálkozott, de a hazai védők jól terelgették ki a labdákat, és a lestaktika is működött. A 22. percben Keglovics tört be határozottan a vendég tizenhatoson belülre, akit Fritz csak szabálytalanul tudott megállítani. Őt a játékvezető azonnal ki is állította, majd a jogos büntetőt Koval magabiztosan értékesítette (1-0).

Tíz percig örülhettünk az előnynek, hiszen a tíz emberre fogyatkozott vendégek szinte a semmiből egyenlítettek, amikor Nagy szögletét Gajdos fejjel csúsztatta a hosszú sarokba (1-1). Koval szabálytalankodása hozta ismét nagy lehetőséghez a vendégeket, akik a kapuval szemből, 22-23 méterről végezhettek el szabadrúgást, melyet a sorfal blokkolt. Tóth és Kovács kaptak kakaskodásért sárga lapot, majd ismét Koval volt a főszereplő, aki remekül csúsztatta meg a beívelt labdát, de ezt hárította a szolnoki hálóőr. A félidő végére kemény párharcokat láthatott a közönség, melyeket a játékvezető nem mindig jól ítélt meg.

A vége előtt hét perccel Tóth tartotta, majd passzolta jól a labdát, amely Tamaskó elé került, de ő nem tudta a kapus mellet azt elgurítani. A 90. percben a Szolnok puskázott el egy lehetőséget, majd a hosszabbításban több gólhelyzet egyik csapat előtt sem adódott, így maradt a pontosztozkodás.

DUNAÚJVÁROS–SZOLNOKI MÁV 1–1 (1–1)
Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Takács Tamás (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. – Lorentz, Koval, Hajdók, Huszárik – Abért (Tamaskó, 61.), Szellák, Vajda D. – Kercsó (Kozma M., 92.), Tóth T., Keglovics (Polácsek, 84.). Vezetőedző:Dobos Barna
SZOLNOK: Somogyi Cs. – Villám, Kovács O. (Papp Sz., 63.), Vermes, Fritz – Kenderes, Lőrinczy (Balajti, 83.), Nagy I. (Zsdrál, 61.) – Gajdos, Urbin, Rokszin. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Koval (11-esből, 1–0) a 23., Gajdos (1–1) a 31. percben
Kiállítva: Fritz (buktatta a gólhelyzetben kilépő Keglovics Bencét) a 22. percben

MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: – Nagyon közel álltunk a győzelemhez, különösen a kiállítás után. Sajnos nem tudtuk értékesíteni a ziccereinket, de biztató, hogy több helyzetet is kialakítottunk, és szereztünk egy pontot.


Csábi József: – Korán ember- és gólhátrányba kerültünk, ezt követően sokat dolgoztunk, tíz emberrel is szerettük volna megnyerni a meccset. Sajnos sokadszorra sem jött össze, emiatt nagyon bosszús vagyok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma