Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 23. 16:00, szombat | Helyi

Bravúros győzelem Dániában

Bravúros győzelem Dániában

Rég nem látott szép és taktikus játékkal szerezte meg első győzelmét a Kontinentális Kupa harmadik fordulójában együttesünk, mely hátrányból fordítva gyűrte le a házigazda dán bajnokot 2-1-re.

Stephan Lund vezetőedző szerint az elmúlt időszakban többen inkább a nemzetközi kupára, nem pedig az aktuális bajnoki mérkőzésekre koncentráltak, ezért született néhány váratlan, kellemetlen eredmény.

A Dab két éve kis híján bejutott a final fourba, akkor az utolsó előtti percben kapott gól miatt nem jött össze a bravúr.

A kvartettből az első helyezett jut a január 10-12-i, Rouenben sorra kerülő négyes döntőbe. Az ukrán Donbassz Donyeck és a házigazda Rouen Dragons már biztos résztvevője a final fournak.

A Kontinentális Kupa harmadik fordulójának első mérkőzését játszotta november 22-én a Dab a dániai Vojens városában, ahol a házigazda SonderjyskE Vojens ellen húztak szerelést az Acélbikák.

A DAB játékosai nagyon összeszedetten védekezve húzták ki az első percek hazai nyomását, s a folytatásban teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a dánoknak.
A hajráig nem változott az eredmény, így gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A térfélcsere után egy bekapott találat után azonban sebességet váltottak az Acélbikák, akik masszív támadásba mentek át, s bár egy kettős előnyt sajnos kihagytak, a játékrész derekán mégis egyenlítésnek örülhettek. A gól értékét ráadásul növelte, hogy Somogyi emberhátrányban érte el azt, ám ezzel még nem volt vége a dunaújvárosi varázslatnak, mert negyven másodperccel később Hüffner lőtt bombagólt a kékről, így a 32. percben már a mieink álltak közelebb a sikerhez (1-2). A második etap végén 24-14-es lövési arányt mutatott a statisztika, s nem a dánok javára.

A harmadik felvonásban taktikus hokira váltottak át. Ez is eredményezett helyzeteket, de látható volt, hogy Acélbikáink ebben az időszakban nem hajlandóak semmi felesleges kockáztatásba belemenni. A DAB játékosai egymást kisegítve, rendkívül fegyelmezett játékkal rukkoltak elő, s a véghajrában már esélyt sem adtak ellenfelüknek a gólszerzésre sőt, Lindgren egészpályás emelése után az üres hazai kapu előtt kellett hatalmasat mentenie az egyik hazai bekknek. Hiába hozta le kapusát is a vendéglátó. Az Acélbikák végül teljesen megérdemelten nyerték 2-1-re az összecsapást. Mivel a csoport másik meccsén a Stavanger büntetőkkel 4-3-ra legyőzte a fehérorosz

Neman Grodno együttesét, így az első fordulót követően a DAB vezeti a kvartettet, de november 23-án fél négytől újabb nagyon kemény feladat vár a mieinkre, akik ezúttal a norvég bajnok ellen korcsolyáznak majd jégre.

SonderjyskE Vojens – Dab.Docler 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Dab.Docler: Sevela, Erdélyi, Huba, Ladányi (1), Hurtaj (1), Peterdi, Lindgren, Hüffner 1, Pavuk, Gröschl, Szappanos, Nagy R., Jabornik, Hegyi Á. Z., Papp V. (1), Somogyi 1, Szabados, Virág, Azari, Galanisz, Kiss Á.

Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.