Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2013. Február 04. 14:39, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Brit vidra vérfürdője egy kerti halastóban

Brit vidra vérfürdője egy kerti halastóban

Irgalmatlan mészárlást vitt végbe egy vidra Nagy-Britanniában egy családi ház kerti tavacskájában: 10 ezer fontnyi - 3,5 millió forintnyi - ritka díszhalat pusztított el.

A norfolki Thetfordban lévő ház gazdái, egy házaspár - Linda és Alan Brown - vakációzni voltak a vérfürdő idején. Amikor hazatértek, döbbenten látták, hogy kertjükben szanaszét haltetemek hevernek. A vidra javarészt a halaknak csak a máját és a veséjét ette meg. A pár - mindketten 60 évesek - végtelenül elkeseredett, mivel egyfajta életművük volt halastavuk, negyedszázadon át gondozták féltőn gyűjteményüket, amely a környék nevezetességévé híresült.
A vidra több mint 200 halat ölt meg, egyebek közt aranyhalakat és ritka pontyokat, amelyek közt volt 10 kilós is. A házaspárnak mindössze 30 hala maradt életben, azokat már nem kaparinthatja meg a vidra, mert a pár kimenekítette őket a tavacskából attól tartva, hogy a vadállat visszatér.
Az 1970-es években csaknem kihaltak brit földön a vidrák, ezt megelőzendő tenyészteni kezdték őket, aminek eredményeként 1984 és 1997 között jó pár példányt engedtek szabadon - jegyezte meg a The Mirror című brit lap.

Címkék: szines

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:57, szerda | Bulvár

Puskás-Dallos Peti ezt reméli a 2042-es évtől

2022. Szeptember 19. 08:03, hétfő | Bulvár

Eljegyezték az Operettszínház balerináját, aki egy budapesti házomlásnál sérült meg súlyosan

Eljegyezték Tóth Nikolettet, a Budapesti Operettszínház balerináját, aki nyáron szenvedett súlyos sérüléseket a fővárosban, miután az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei hullottak az utcára.

2022. Szeptember 11. 15:01, vasárnap | Bulvár

Kiemelték a Dunából az elsüllyedt Teslát

A nagy értékű gépkocsi még kedden csúszott a folyóba a tököli komplehajtónál.

2022. Szeptember 11. 12:53, vasárnap | Bulvár

9 hónapos csecsemő halt meg Bécsben, 11 éves testvére ölhette meg

Meghalt Bécsben egy 9 hónapos csecsemő, miután kiesett egy ház erkélyéről. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a kicsi halálában a 11 éves testvére is szerepet játszhatott.