Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Február 04. 14:39, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Brit vidra vérfürdője egy kerti halastóban

Brit vidra vérfürdője egy kerti halastóban

Irgalmatlan mészárlást vitt végbe egy vidra Nagy-Britanniában egy családi ház kerti tavacskájában: 10 ezer fontnyi - 3,5 millió forintnyi - ritka díszhalat pusztított el.

A norfolki Thetfordban lévő ház gazdái, egy házaspár - Linda és Alan Brown - vakációzni voltak a vérfürdő idején. Amikor hazatértek, döbbenten látták, hogy kertjükben szanaszét haltetemek hevernek. A vidra javarészt a halaknak csak a máját és a veséjét ette meg. A pár - mindketten 60 évesek - végtelenül elkeseredett, mivel egyfajta életművük volt halastavuk, negyedszázadon át gondozták féltőn gyűjteményüket, amely a környék nevezetességévé híresült.
A vidra több mint 200 halat ölt meg, egyebek közt aranyhalakat és ritka pontyokat, amelyek közt volt 10 kilós is. A házaspárnak mindössze 30 hala maradt életben, azokat már nem kaparinthatja meg a vidra, mert a pár kimenekítette őket a tavacskából attól tartva, hogy a vadállat visszatér.
Az 1970-es években csaknem kihaltak brit földön a vidrák, ezt megelőzendő tenyészteni kezdték őket, aminek eredményeként 1984 és 1997 között jó pár példányt engedtek szabadon - jegyezte meg a The Mirror című brit lap.

Címkék: szines

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára