Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Augusztus 05. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Bulijoe Tatabányán újra támad a TDi-vel!

Bulijoe Tatabányán újra támad a TDi-vel!

Riport a Buránszki Józseffel, a Tdiextrém MSE versenyzőjével a IV. Tatabánya Rali előtt.

Kedves Joe! Egy számodra már részben ismert gyorsasági szakaszok lesznek a IV. Tatabánya Rali-n. Miként készülsz fel erre a versenyre, abban a tudatban, hogy az egyik pályán már indultál, de a másik épp a fordítottja lesz a másiknak?

- Először is örülök, hogy már végre legalább egy általam ismert szakasz is lesz az első RTE évemben. Mint mondtam már neked többször is, minden pálya eddig teljesen új volt. Azt gondolom a Csapat és a technika is rengeteget fejlődött azóta.

A itiner amit akkor írtunk teljesen más lesz már most. A kanyarokban gyorsabbak leszünk, és sokkal rövidebben fékezünk. A navigátorommal elutazunk és verseny előtt megnézzük a kijelölt pályákat, mind az itiner mind a technikai paraméterek miatt. Sok minden változott tavaly óta, és szeretnénk a kategóriában több pontot szerezni, hogy bizonyítsuk, hogy egy új páros egy szerényebb technikával is tud eredményes lenni, és érdemes dolgoznunk a jövőben is ebben a sorozatban. A fordított szakasz új, ezért gondolom ott megint tanulunk új elemeket.

Egy változó aszfalt minőségű pályán kell majd megküzdeni a sporttársakkal és az idővel. Az autót milyen instrukciók alapján állítsátok be ezekre a szakaszokra?

- Változó aszfalt minőségre nekünk egyenlőre nincsen külön beállítás, sőt az igazat megvallva tanuljuk még az autó általános beállítási lehetőségeit. Ezen a versenyen új keményebb rugókkal fogunk menni, mert az utolsó salgótarjáni versenyen minden videók látszik, hogy 3 keréken fékezünk és kanyarodunk. Sajnos nagyon nehéz az autónk, és jelen állás szerint nem is tudunk most hatékonyan könnyíteni. Eddig használt gumikat is keményebbre és frissebbre kellett cserélnünk, mert a tapadással több alkalommal is kisebb nagyobb problémánk adódott.

Navigátoroddal Krisztiánnal, egyre jobban kezdtek összeszokni. Nagy szükség lesz az összhangra ezen a versenyen. Vele milyen módon készülsz fel egy adott versenyre?

- Igen én is így gondolom, habár azt is el kell ismernem, hogy verseny közben sajnos többször vannak kommunikációs problémáink. Ezeket megbeszéljük, következő alakalommal már nem fordulnak elő. A Rally nagyon összetett csapat munka, és nekem Csapatból az egyik legjobb van, lassan 10 éve versenyzünk együtt különböző verseny sorozatokban közösen. Krisztián teljesen autodidakta módon igyekszik elsajátítani a navigálást, ezért talál lassabban haladunk. A versenyt megelőző napon ellátogatunk a helyszínre és próbálunk a munkás hétköznapokból kiszakadva kicsit ráhangolódni a verseny légkörére.

Az eddigi versenyek közül melyik tetszett és miért?

- Mint verseny a salgótarjáni verseny tetszett nekem a legjobban. Nagyon tetszett a ritmusa! Ott a hosszú etapok nem az én világom, de elfogadom mint szükséges rosszat. Az aszfalt minősége nagyon jó, sok mindent ki tudtam próbálni, amit eddig nem tettem meg. Némi biztonság érzetett adott, minek okán át tudtam lépni az árnyékomat. RTE összes versenye nagyon tetszett eddig, és nem bántuk meg, hogy ezt a sorozatot választottuk. Nagyon szervezett és jó helyszíneken, komoly ellenfelek ellen tudunk küzdeni. Kívánunk a rendezőségnek további sikereket a versenyekhez!

Támogatók:

Örök hála azoknak a cégeknek akik segítik a felkészülést és a versenyzésünket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.