Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2012. Március 20. 07:17, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Button lesz a McLaren első számú pilótája?

Button lesz a McLaren első számú pilótája?

Nem csak az angol sajtó méltatja Jenson Buttont melbourne-i sikerét követően, főnöke, Martin Whitmarsh sem győzte dicsérni a McLarennél harmadik szezonját győzelemmel kezdő angol pilótát, ahogyan Vettel is.

Noha a wokingi istállónál hagyományosan nincsen csapatsorrend, Martin Whitmarsh Ausztrál GP utáni nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy egyértelműen Jenson Buttoné a vezető szerep a McLarennél. Ez persze nem meglepő, hiszen Button tavaly sokkal kiegyensúlyozottabban és eredményesebben versenyzett honfitársánál, és a csapavezető szerint a holt szezonban tovább fejlődött.

Whitmarsh úgy látja Jenson Button hétvégi teljesítménye után, hogy egészen reálisak csapata bajnoki reményei: „Ha elég gyorsan fejlesztjük az autót, megnyerhetjük a vb-t – nyilatkozta Ausztráliában. – Van két fantasztikus pilótánk, erős a csapatunk, úgyhogy innentől fogva rajtunk áll a dolog. A lehető legjobb helyzetben vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy minden versenyre elő kell állnunk valamilyen újítással, hiszen félelmetes ellenfeleink vannak: a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes, ráadásul a Lotus is erősnek tűnik. Szoros a verseny, épp olyan, amilyennek lennie kell az F1-nek.”

Whitmarsh külön beszélt arról, hogy magabiztosságát tovább erősíti, hogy Button tovább fejlődött a tél folyamán: „Egyre erősebb és erősebb lett – és úgy gondolom, az érett, visszafogott modora gyökeresen ellentétes a sikeréhségével. Véleményem szerint jó esélye van rá, hogy a bajnoki címért küzdhessen, és ezt neki is el kell hinnie.”

A McLaren-főnök szerint az is rendben van, hogy Hamilton csalódott, amiért kikapott Buttontól Ausztráliában: „Kiváló csapattársak, nagyszerűen dolgoznak együtt. Láthatjuk, hogy aki győz, boldog, aki nem, az pedig nem örül. Ha Lewis elkezdene megelégedni a harmadik hellyel, vagy azzal, hogy a csapattársa mögött végez, többé már nem lenne az a Lewis, akit szeretünk és csodálunk.”

Whitmarsh azt is megemlítette, hogy a versenyt végig irányítása alatt tartotta a wokingi alakulat: „A Safety Car előtti gyors kiállás tette lehetővé Vettel számára, hogy Lewis elé kerüljön. Bebizonyítottuk, hogy gyors az autónk, mostantól pedig arra kell koncentrálnunk, hogy tovább javítsuk.”

Sebastian Vettel is őszintén méltatta kollégája teljesítményét, ahogyan a rivális csapatot is megdicsérte: „Jenson megérdemelte a győzelmet, nem lehetett utolérni, legyőzhetetlen volt. Nagyon elégedett vagyok a második hellyel, főleg a nehéz szombati nap után. A téli tesztek során nagyon erősnek tűnt a McLaren, nem volt gondjuk az autóval. Számítottunk rá, hogy gyorsak lesznek, ám így is megleptek mindenkit az időmérőn mutatott tempójukkal. A versenyen már közelebb voltunk hozzájuk, de pillanatnyilag előttünk vannak – meglátjuk, mit hoz Malajzia.”

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 19:02, kedd | Sport

Sikerült hozzászokni az autóhoz!

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász - Gondos ralipárost.

2022. Július 05. 15:03, kedd | Sport

Hiányzott már a Rallye!

A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak.

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport

A jövő válogatottjában

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.