Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Campus Fesztivál - Több mint 200 program

Campus Fesztivál - Több mint 200 program

Több mint 200 program várja július 25. és 29. között az ötödik debreceni Campus Fesztivál látogatóit.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte a metálban utazó finn csellósokat, az Apocalyptica zenekart, a Prágában összeállt, de Európa-szerte ismertté vált N.O.H.A., formációt, a Vancouverből érkező Real McKenziest, de ott lesz a Nagyerdőben a Tankcsapda, a Republic, a Magna Cum Laude vagy a Quimby is.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kiemelte: a városban élők körében is igen kedvelt a Campus Fesztivál, a látogatók fele debreceni vagy környékbeli.
Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora szerint az egyetemnek is fontos a rendezvény: mintegy ötszáz hallgatójuk aktívan részt vesz a szervezésben, a bérletesek fele pedig az egyetem hallgatója. A rektor kiemelte, hogy a zenei programok mellett várják a résztvevőket a "nyelvek utcájába", ahol a kultúra, a nyelvismeret, az Atommagkutató Intézet kutatóinak közreműködésével pedig a tudomány kap kitüntetett szerepet a fesztiválon.
A Campus egyik emblematikus helyszínén, a Nagyerdei Stadion melletti víztoronyban tartott sajtótájékoztatón Fábián István bejelentette: az idén megkezdik az egyetem tulajdonában lévő torony rekonstrukcióját, ahol kilátót is kialakítanak.
Lukács László, a Tankcsapda frontembere fergeteges bemutatkozó koncertet ígért a debreceni Nagyerdőbe érkezőknek. Mint elhangzott, az együttes kedden stúdióba vonult az új lemezanyag felvételeire.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a gyönyörű természeti adottságok mellett igényesen kiépített infrastruktúra, jól felszerelt kemping, melegvizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon töltőállomás, kerékpár-megőrző, internetkamion, és az eddigi évek tapasztalatai alapján még több vendéglátóhely várja a nulladik naptól sátrazókat.
A fesztivál a kiemelt biztonságra is törekszik: a természetvédelmi terület épségére önkéntesek, a fesztivál látogatóira kiemelt biztonsági szolgálat vigyáz. A Debreceni Egyetem önkéntes hallgatói a polgárőrséggel és a rendőrséggel közösen vigyázzák a fesztivál és a környék nyugalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során