Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2022. Április 26. 15:06, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csalás miatt vádat emeltek egy lelkésznő ellen Borsodban

Csalás miatt vádat emeltek egy lelkésznő ellen Borsodban

Vádat emeltek egy református lelkésznő ellen jelentős, valamint nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vádlott 2012 decemberétől 2021 márciusáig egy borsodi kistelepülés református egyházközségének lelkipásztora volt - írták.

A lelkésznő 2019 augusztusában megkereste egyházközsége képviselőjét, egy másik lelkésznőt, akitől azzal az indokkal, hogy saját vállalkozást szeretne beindítani, 3 millió forint kölcsönt vett fel, majd kért tőle további 2,5 millió forintot. 2020-ban magánszemélyektől vett fel kölcsönöket arra hivatkozva, hogy az életbiztosítását akarja lejárat előtt felszabadítani, illetve a letéti jegyét szeretné kiváltani, több esetben pedig a szolgálati helyén lévő parókia tetőszerkezetének cseréjére, javíttatására kért pénzt.

A vádlott rendszeres haszonszerzés céljából összesen 46 millió forintot csalt ki a sértettektől lelkészi hivatását felhasználva, az összegekhez vagy készpénzben jutott hozzá, vagy a sértettek a kért pénzt a bankszámlájára utalták át.

Az Encsi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottra börtönbüntetés kiszabását indítványozta - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 05:00, szerda | Belföld

Újraindult a földgázszállítás Magyarországra a Török Áramlaton keresztül

Újraindult a földgázszállítás Magyarországra a déli irányból, miután sikerrel lezárultak a Török Áramlat vezetéken hosszú ideje tervezett karbantartási munkálatok

2022. Június 28. 18:05, kedd | Belföld

Fizetéselőlegként kábítószert adott, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki élettársával éveken át kábítószert árult, és az általa fizetett munkásoknak időnként előlegként is drogot adott

2022. Június 28. 16:03, kedd | Belföld

Előbb kezdődött meg a nyári betakarítás

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól - közölte keddi pénteki közleményében Nagy István agrárminiszter.

2022. Június 28. 15:02, kedd | Belföld

Megölte súlyos beteg apját egy kazincbarcikai férfi

Vádat emeltek egy 37 éves férfi ellen, aki 2021 márciusában a kazincbarcikai lakásukon megfojtotta mozgáskorlátozott, magát ellátni nem tudó apját - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.