Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Január 12. 09:59, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Csalt a pénztáros, csak részben olvasta le a termékek vonalkódját ismerőseinek

Csalt a pénztáros, csak részben olvasta le a termékek vonalkódját ismerőseinek

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik egy áruházat károsítottak meg úgy, hogy csak részben fizették ki az onnan kihozott termékeket.

A vádirat szerint két elkövető anya-lánya viszonyban van, a harmadik nő pedig ismerősük, aki részmunkaidős pénztárosként dolgozott egy Dunaharasztiban lévő áruházban. 2020. április 1. és 2020. április 26. közötti időszakban több alkalommal fordult elő, hogy az anya vagy a lánya az áruházban a pénztáros elkövetőnél fizetett.

Ezek közül nyolc esetben a pénztáros elkövető a pénztárszalagra helyezett áruk vonalkódjának csak egy töredékét olvasta be. Ekként a másik két elkövetőnek a vásárlás során csak minimális összeget kellett fizetnie. A legrosszabb esetben közel huszonhétezer forint helyett csak alig háromezer, a legjobb esetben viszont több mint százezer forint helyett alig ötezer forintot fizettek.

Így összesen közel ötszázötvenezer forintnyi terméket szereztek meg egy hónap alatt fizetés nélkül.

A pénztáros emellett még két további vásárlónál is közreműködött hasonló módon, így ő összesen mintegy hétszázezer forintnyi árucikk ellopásában vett részt.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

2024. Június 22. 09:46, szombat | Belföld

Meteorológia: heves zivatarok alakulhatnak ki a délkeleti, keleti országrészben

Szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatarok kialakulása, és akár heves zivatarok is lehetnek - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán péntek este.

2024. Június 22. 09:38, szombat | Belföld

A 17. századból származó női papucsot találtak a veszprémi várnegyed feltárása során

A 17. századból származó női papucsot és csipkedíszes selyemruhát találtak a szakemberek a veszprémi várnegyed feltárása során.

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását