Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Február 27. 09:16, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik kővel és karókkal álltak bosszút egyikük édesapjának bántalmazása miatt.

A vád szerint az egyik húszas éveiben járó férfi édesapját 2022 áprilisában egy feszítővassal támadták meg, melynek során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rokonát bántalmazó férfin a vádlott másnap úgy akart elégtételt venni, hogy őt és társait – a kilétét titokban tartva, fémhulladék elszállításának ürügyén – egy félreeső kaposvári utcába csalta, ahol már az út melletti növényzetben elrejtőzve várt rájuk a másik vádlottal.

Miután a sértettek megérkeztek, az egyik vádlott egy féltégla méretű követ dobott az autójuk szélvédőjére, majd a gépjárműből kiszálló sértettek irányába a vádlottak karókat hajítottak. Amikor meghallották, hogy az egyik megtámadott férfi a telefonján értesítette a rendőrséget, a vádlottak végül elmenekültek a helyszínről, azonban a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket.


A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a garázdaság bűntettén túlmenően rongálás vétségével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a két férfit. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképeket a nyomozó hatóság a szemle során készítette.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:38, kedd | Belföld

Katasztrófavédelem: 85 ezer hektárom irtják a héten a szúnyogokat

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

2023. Május 30. 13:30, kedd | Belföld

A NATO elítéli a KFOR-csapatok elleni támadásokat Észak-Koszovóban

A NATO vasárnap este kiadott sajtóközleményében elítélte a parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR katonái ellen elkövetett provokálatlan támadásokat Észak-Koszovóban, amely során több katona megsebesült.

2023. Május 30. 13:24, kedd | Belföld

Költségvetés 2024 - Jövőre is brutális összeget költ a kormány a rezsivédelemre

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó