Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Január 15. 22:12, szerda | Helyi

Csatárposzton erősítenek

Csatárposzton erősítenek

Megkezdték a szezonra való felkészülést a DPASE labdarúgói.

Sztanó Miklós, aki játékosként alapembere volt éveken keresztül a dunaújvárosi labdarúgó csapatoknak, most már a vezetői székből, a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE ügyvezető igazgatóként irányítja csapatát:
- A sikeres őszi szezon után jól jött a karácsonyi pihenő. Remekül helyt állt a csapat a Magyar Kupában, és nagyszerű helyen áll a tabellán. Ráfért a játékosokra és a vezetőségre is ez pár hetes pihenő, amely elegendő volt ahhoz, hogy regenerálódjanak a fiúk. Volt időnk kielemezni az elmúlt időszakot, és átgondolni a terveket. Január 6-án kezdődött újra a munka egy orvosi vizsgálattal, majd megkezdődtek az egyéni felmérések.

- Az évértékelésében szerepelt új igazolások lehetősége?
- Az erősítés egy folyamatos, egész évet átölelő munkát igényel, hiszen a bajnokság közben is gondolkodunk azon, hogy hol lehetne még erősebbé tenni csapatunkat. Természetesen várható új igazolás, erről ilyenkor tudunk beszélni a vezetőséggel, amikor a bajnokság szünetel.

- Mi alapján terveznek ilyenkor? Posztokat vizsgálnak át először, melyek erősítésre szorulnak, vagy vannak kiszemelt játékosok, akiket feltétlenül meg akarnak szerezni, majd beépíteni a csapatba?
- Elsősorban azt vizsgáljuk, hogy mely csapatrészt szeretnénk még jobban megerősíteni. Ehhez kielemezzük a mérkőzéseket, megvizsgáljuk a játékos keretet. Ha ez megtörtént, akkor fogunk neki a megfelelő játékosok keresésének. Azt láttuk, hogy csatárposzton erősödnünk kell, így kerestük meg a Balmazújváros csatárát, Urbin Pétert. Ő alkatánál és habitusánál fogva is egy igazi befejező csatár, akiben sokat lát a vezetőség. Nem csak ebben a szezonban, hanem az elmúlt években is jól játszott, szép számmal rúgta a gólokat, ezzel hívta fel magára a figyelmünket. A 29 éves támadó a Ness Hungary NB II-es bajnokság góllövőlistájának élén áll. A múlt héten kezdte meg a felkészülést csapatunkkal a bajnokságra, hétfőn a szerződés aláírásával pedig véglegessé vált, hogy nálunk folytatja tovább karrierjét. Nyílván a zuhanyhíradóban más nevekről is hallhattak, de számunkra Péter volt erre a posztra az első számú kiszemelt. Gondolkodunk még további játékosok szerződtetésében is, de neveket egyelőre még nem tudok mondani.

A teljes interjút a Dunaújváros Közéleti Hetilap január 17-i számában olvashatják.

Címkék: DPASE, foci, labdarúgás, szezon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.