Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2015. Február 12. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Csökkenthető a büntetés mozgáskorlátozott helyen való parkolósért?

Csökkenthető a büntetés mozgáskorlátozott helyen való parkolósért?

Csökkenthető-e a büntetés, ha a vétkes elismer a mozgáskorlátozott helyen való parkolós, de magasnak találja az érte járó büntetést? Erre ad választ az onlinejogsebesz.hu! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Hipermarket parkolójában álltam meg figyelmetlenségből mozgáskorlátozott parkolóhelyen, családi parkolóhely helyett. Ugye egyik oldalon ez, másikon az van. Mondanom sem kell, hogy vasárnap este történt, kb. 200 üres parkolóhely volt mindenhol. Mikor kijöttem kislányommal, akkor láttam, hogy a szélvédőn van a kis cetli, hogy rendszámtábla alapján feljelentett a rendőrség. Most kaptam a levelet, hogy tanúvallomást kell tennem. Az lenne a kérdésem, hogy nincs olyanra mód, hogy a kiszabandó 100 000 helyett, csak 50 ezer lenne a büntetés?? Esetleg enyhítő körülménynek mit lehetne tekinteni? Tudom, hogy bután hangzik, de a hangosbemondóba, ha bemondják a rendszámot, kb 2 perc alatt ott vagyok, és akkor csak 50 ezer lenne a büntetés??? Ez csak jóindulattól függ?? Eőre is nagyon köszönöm a segítséget!!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Sajnos a rendőrségnek nem feladata, hogy az elkövetőt hangosbemondón keresse. A mozgáskorlátozott helyen való jogosulatlan parkolás tételes büntetés alá esik, amely – Ön által is tudottan – 50.000.-, illetve 100.000,- Ft.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy tanukénti meghallgatása során próbálja “lesírni” 50.000,- Ft összegre a büntetést.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.