Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Június 03. 09:52, vasárnap | Helyi

Csütörtökön közgyűlés 45 napirendi ponttal

Csütörtökön közgyűlés 45 napirendi ponttal

Összehívta Dunaújváros közgyűlését 2012. június 7-én 9 órára Cserna Gábor polgármester. A nyílt ülésen 39 napirendi pont szerepel, míg zárt ajtók mögött döntenek további 6 témában, köztük az idei közszolgálatért díjról.

A június havi rendes közgyűlés nyílt szakaszában 39 napirendi pont megtárgyalása és döntéshozatala szerepel.
Közöttük az egyik sokakat érintő kérdés a bölcsődei térítési díjak helyi újraszabályozása az országos előírások változásának megfelelően. Míg az étkeztetés díjai mérséklődnek, az önkormányzat a gondozási díj bevezetésével csökkentheti a hálózat – állami normatíván felüli – kiadásait. Ez utóbbi díj mértékét és hatásait alaposan kidolgozott előterjesztés érzékelteti, segítve a döntéshozatalt.
Ugyancsak széleskörű érdeklődésre tarthat számot a helyi állattartási rendelet újraalkotása. A közgyűlés elé kerülő javaslat részletesen szabályozza, hogy Dunaújváros közigazgatási területén hol tartható haszonállat, milyen feltételek mellett, és hol nem, a kedvtelésből tartott állatok gazdáira milyen kötelmek hárulnak és a javaslat konkréten megjelöli a város 13 pontján azokat a füves kutyafuttató helyeket, ahol gazdáik szabadon engedhetik kedvenceiket.
Elkészült Dunaújváros úgynevezett 26. számú városrészének, azaz a Dunaferr területének felülvizsgált rendezési és szabályozási terve, amely magába foglalja a Papírgyári út keleti oldalának sávját is. E két – egymással összefüggő – rendezési és szabályozási terv helyi törvénnyé emelése is a mostani közgyűlés témája lesz.
Meghatározza a közgyűlés a város középiskoláiban indítható első (kilencedik) osztályok számát a testület, dönt az aktuális költségvetés módosításáról, ami lényegében a korábbi közgyűlési döntések átvezetése a költségvetési rendeletbe.
Módosítja a testület az Alba Volán Zrt.-vel korábban kötött közszolgáltatási szerződést, mert megszűnt az önkormányzatok viteldíjak meghatározására szóló jogköre. Egyúttal dönt a tömegközlekedés idei állami támogatására kiírt pályázat benyújtásáról is.
Beszámolnak a közgyűlésnek tavalyi tevékenységükről az önkormányzati alapítású kulturális alapítványok és a közalapítványok.
Most dönt a közgyűlés Gombos István alpolgármester azon javaslatáról is, hogy támogatásként egy fűnyírógépet vásároljon a város a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalatnak, valamint arról, hogy értékesíti-e a Pátria Nyomda által használt Vasmű út 13 alatti üzlethelyiséget, eladjon-e a városi védőerdő Tűzálló úthoz közeli részéből az Aulaeum Kft. számára (Sulák Antal cége) 9 ezer négyzetméternyi területet, ahol csökkent munkaképességűek foglalkoztatását tervezi a cég.
Hatályon kívül helyezi a közgyűlés a DVG Zrt.-vel a sportlétesítmények üzemeltetésére kötött szerződését, ami lehetővé teszi meghatározott körben sportszervezeteknek kedvezmény nyújtását.
„A Jövő Oktatásáért” Alapítványtól 72 millió forint kártérítést követel az önkormányzat. A közgyűlés dönt a kártérítés iránti keresetről. Napirendi pont lesz a szennyvíztisztító eddig külföldi kézben levő tulajdonészének (amelynek megvásárlásáról a legutóbbi közgyűlés döntött)birtokában a DSZSZ Kft. társasági szerződésének és kapcsolódó szerződéseinek módosítása.
A zárt ülés témája lesz a „Dunaújváros Közszolgálatáért” Díj adományozása, a Széchenyi István Gimnázium és a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatójának megbízása, az „Egészségkárosodott Emberekért” Alapítvány alapító okiratának módosítása, a vízi közmű szolgáltatás ellátásához kapcsolódó döntések meghozatala és a május 17-i közgyűlésen kijelölt új ügyvezetőkkel kapcsolatos szerződések jóváhagyása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.