Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2014. Július 23. 09:35, szerda | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A világon naponta 18 000 gyerek hal meg megelőzhető okok miatt. Meghalnak, mert nem kapnak elég élelmet, vagy mert nem jutnak tiszta ivóvízhez. Az UNICEF és D. Tóth Kriszta hisznek abban, hogy ez a szám lehetne nulla.

Az első hazai Kacsafutam nem véletlenül döntött úgy, hogy az UNICEF hazai bizottságát támogatja: egy kacsa után befolyt összegből a UNICEF akár egy adag életmentő oltóanyagot, vagy egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét tudja biztosítani.
A tervek szerint több ezer gumikacsát bocsájtanak a szervezők egyszerre a Duna vizére augusztus 31-én, az első hazai Kacsafutamon. Az esemény azonban nem csak a szórakozásról szól majd, a Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek: a hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja.

D. Tóth Kriszta az UNICEF hazai bizottságának nagykövete elmondta, az UNICEF 1946-os megalakulása óta több gyermekéletet mentett meg, mint bármely más humanitárius szervezet a világon.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

Az UNICEF gyerekek, családok túléléséért dolgozik minden válságövezetben, katasztrófa-, háború-, polgárháború sújtotta területeken, de fáradhatatlanul küzd a gyerekjogokért a fejlett világban is, például Magyarországon. Legutóbb épp a szerbiai árvíz károsultjai számára szállított életmentő felszereléseket vagy éppen tiszta ivóvizet” – mondta el D. Tóth Kriszta.

Óriási öröm, hogy a Kacsafutam szervezői támogatják az UNICEF-et a bevételből. Egy-egy kacsa után befolyt összegből az UNICEF képes egy adag életmentő oltóanyagot, vagy éppen egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét biztosítani. Így minden megvásárolt kacsával megmenthetjük egy igazán szerencsétlen sorsú kisgyermek életét” – tette hozzá az UNICEF hazai bizottságának nagykövete.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz, aki célba ér, értékes ajándékokat vihet haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Gyerekek és felnőttek, idősek és huszonévesek egyaránt bátran megmérettethetik magukat, a versenyen mindenki egyenlő esélyekkel indul. A Dunán a Margit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.

Kacsafutam: augusztus 31-én a Dunán!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:00, szerda | Bulvár

Véget ért egy korszak New Yorkban

Hétfőn távolították el a 7. sugárútról a metropolisz utolsó közterületen álló, fizetős telefonfülkéjét.

2022. Május 24. 09:02, kedd | Bulvár

Vilmos herceg 40. születésnapjára ötfontos érmét bocsát ki a brit pénzverde

Ötfontos érmét bocsát ki Vilmos brit herceg 40. születésnapja alkalmából a királyi pénzverde.

2022. Május 22. 18:50, vasárnap | Bulvár

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös. Károly walesi herceg édesanyja, II. Erzsébet királynő kedvéért vállalta a beugrást a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című sorozatában.

2022. Május 17. 06:00, kedd | Bulvár

Kezdődik kedden a 75. cannes-i fesztivál

Több mint 35 ezer szakmai résztvevő és mozirajongó részvételével kedden megkezdődik a 75. cannes-i fesztivál, amelynek hivatalos programjában 21 film versenyezhet az Arany Pálmáért.