Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 05. 21:53, csütörtök | Helyi

DF – brazil hallgatók, családbarát intézmény

DF – brazil hallgatók, családbarát intézmény

A pótfelvételi jelentkezés és ponthúzás után a Dunaújvárosi Főiskolán 549 hallgató nyert felvételt az intézménybe.

”A tavaly indított nemzeti intézményfejlesztési terv keretén belül elkezdett szak-profiltisztítás, a műszaki/informatikai terület erőteljesebb előtérbe kerülése, valamint az andragógia és kommunikáció szakokon történt kormányzati felvételi módosítások hatására a 2012-es adatokhoz képest kb. 10%-os, az országos trendeknél sokkal kedvezőbb hallgatószám csökkenés figyelhető meg a főiskolán” – mondta Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a főiskola oktatási rektorhelyettese. Pótfelvételin a legnépszerűbb képzésünk a gépészmérnök alapszak, illetve a felsőoktatási szakképzések voltak.


A főiskola életében eddig a legmagasabb számú, 68 hallgató iratkozhat be mesterképzésre. A mesterképzésre jelentkezők közel 50%-os növekedésére méltán büszke a főiskola, hiszen sikeresnek bizonyult az az intézményfejlesztési tervben is kiemelt célkitűzés, melynek értelmében akkreditáltattuk a gépészmérnök mesterszintű képzést.

Szakirányú továbbképzéseink is keresettek. A jelentkezések még zajlanak, de már elmondható, hogy nagy valószínűséggel a minőségirányítási szakmérnök és a Hankook Tire Magyarország Kft.-el közösen indítani tervezett gumiipari technológiai szakmérnök szakirányú továbbképzések elindulhatnak ebben a szemeszterben.

A Dunaújvárosi Főiskola az idén csatlakozott egy nemzetközi ösztöndíjprogramhoz, melynek keretében 20 brazil hallgatót fogadunk és képzünk. A programhoz összesen 15 intézmény csatlakozott, a Dunaújvárosi Főiskola az 5. legtöbb külföldi hallgatót beiskolázó intézmény, megelőzve a Corvinust, BGF-et.


A főiskolán már évek óta fogadunk külföldi hallgatókat gazdálkodás és menedzsment, műszaki menedzser, mérnökinformatikus valamint kommunikáció és média szakokon, angol nyelvű képzéseken. Az előkészítő évre október 15-ig tart a jelentkezés. Több, mint 20 külföldi hallgató már megérkezett, bízunk benne, hogy a hozzánk jelentkező összes 70 új külföldi elsős hallgató megkapja vízumát.

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói családbarát intézménybe költözhetnek. „A főiskola már többször elnyerte a családbarát intézmény címet. Azóta sem tétlenkedtünk. Újabb pályázatot adtunk be és nyertünk meg, melynek révén 2 évre szóló, 40 mFt támogatással családi napközi működtetését valósítjuk meg. A pályázati segítségével a hallgatóink mellett már a kollegáinkra is kiterjesztjük a figyelmet: munkatársaink bölcsődés korú gyermekei számára működtetjük majd a napközit, 2 csoportban 7-7 fővel, képzett felügyelőkkel. A napközi a Kerpely Antal Kollégium földszintjén kerül kialakításra. A műszaki tervezés lezajlott, terveink szerint októberben már tudjuk fogadni a kisgyermekeket. A napközit a közeljövőben tovább fejlesztjük, a C-épületnél a zöld területen játszóteret alakítunk ki.” – mondta Dr. András István rektor.
Az eddigi években már megszokott rendszer szerint a levelezős hallgatók továbbra is elhozhatják gyermekeiket a hétvégi gyermekfoglalkoztatóba, ahol képzett felügyelők kötik le a kicsik figyelmét, amíg a szülők tanulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.