Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Június 24. 10:44, vasárnap | Helyi

Diplomaosztó és láncátadás

Diplomaosztó és láncátadás

Volt, akinek 8 esztendő kellett, másnak másfél év, hogy kézbe vegye áhított diplomáját.

Ünnepélyes keretek között került sor a Dunaújvárosi Főiskola idei második diplomaosztó ünnepségére, amelyen 278 végzős diák vehette át az oklevelét. Továbbra is nagy gond a nyelvvizsga hiánya, 125 végzett hallgatónak emiatt maradt ki az idei ünnepség.

Djjak, elismerések átadására is sor került a szombati rendezvényen.


A Dunaújvárosi Főiskoláért, illetve jogelőd intézményéért tett
fáradhatatlan és nélkülözhetetlen munkássága elismeréseként intézményünk a Dunaújvárosi Főiskoláért Díjat adományozta dr. Szántó Jenő úrnak. A díjat dr. Bognár László rektor adta át.

Dr. Szántó Jenő oktatási rektorhelyettes, műszaki egyetemi doktor 1966 óta tölti mindennapjait a főiskola falai között. Mondhatni egész élete összefonódott az intézménnyel, a főiskola történetének elmúlt évtizedei rendre összekapcsolódtak életével, tevéke

nységével.
1966-ban kalandos úton, a pótfelvételin került be jogelőd intézményünk, a felsőfokú kohóipari technikum gépgyártástechnológus szakára, majd 1971-ben szerzett oklevelet a Műegyetem műszaki-tanári szakán és lépte át ismét intézményünk küszöbét, immár 41 éve oktatóként. Ő valóban elmondhatja magáról, hogy végig járta a főiskolai ranglétra összes lépcsőfokát úgy, hogy közben hű maradt az üzemgépészeti tanszékhez és jogutódaihoz, az Anyagtudományi és Gépészeti, majd Műszaki Intézethez.
A gépészek első valétaelnöke igaz szívvel és lélekkel mindvégig megmarad gépésznek. A tanársegédből adjunktus, majd főiskolai docens időközben a Miskolci Egyetemen okleveles gépészmérnöki diplomát, majd műszaki egyetemi doktori fokozatot szerzett. Kutatási területe a karbantartás, gépalkatrészek élettartam növelése. Tanítványait az élet mellett tribológiára és karbantartás tervezés és irányításra oktatta. 1991-től 2005-ig tanszékvezetője, időközben 1992 és 96 között intézetigazgatója is volt a Gépészeti Intézetnek.
Dr. Szántó Jenő a főiskola oktatási főigazgató-helyettesi, illetve oktatási rektor-helyettesi feladatait 1998 óta kihívásnak tekintette.


A Dunaújvárosi Főiskola díszoklevéllel fejezte ki köszönetét végzett hallgatójának, a magyar női vízilab

da legendás alakjának, Kis-Primász Ágnes vízilabdázónak.

A hétszeres magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa győztes, a korosztályos, valamint felnőtt válogatottakat Európa-bajnoki címig, világbajnoki, világliga és világkupa érmekhez segítő klasszis
2001 és 2012 között a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület
játékosaként nyújtott kiemelkedő sportteljesítményt.

A Dunaújvárosi Főiskola szenátusa által alapított Aranykréta-díjat minden évben az oktatói munka hallgatói véleményezésének eredménye alapján, a hallgatók által legelismertebb oktatónak adományozza.

A Dunaújvárosi Főiskola hallgatósága ebben a tanévben Dr. Cser Valérius Antalné egyetemi docensnek, a Kommunikációtudományi és Tanárképző Intézet oktatójának pedagógiai munkáját tartotta a legméltóbbnak arra, hogy Aranykréta-díjjal jutalmazta.

A rektori lánc átadására is sor került

A Dunaújvárosi Főiskola elmúlt 8 évének első számú vezetője Dr. Bognár László leköszönő rektor adra át a vezetői tisztséget és méltóságot jelképező rektori láncot utódjának, dr. András István megválasztott rektornak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.