Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. Március 03. 10:42, péntek | PR
Forrás: (x)

Divatszabályok – hogyan lehet őket stílusosan megszegni?

Divatszabályok – hogyan lehet őket stílusosan megszegni?

A divatnak vannak írott és íratlan szabályai. Előbbieket nagyjából mindenhol olvashatjuk, és egyes részeik változhatnak, amíg mások örök érvényűek.

Az íratlan szabályokat azonban sokszor még a legtrendibb fashion blog sem tárgyalja igazán, pedig ezek azok, amellyel minden divattrendet felülmúlhatunk, ha jól kezeljük. Most ezekről lesz szó.

Mindig add önmagad

Talán az egyik legfontosabb íratlan javaslat az, hogy akármilyen divattrendek és szabályok is születnek, mindig legyünk önmagunk. Csak azért ne vegyünk fel egy ezüstszínű pehelykabátot, mert ez a trend, de egyébként nem érezzük magunkénak. Válasszunk mindig olyan ruhákat, és olyan kiegészítőket, amiben jól megvagyunk. Viszont ez nem azt jelenti, hogy átlagos jól, hanem valóban különlegesnek, trendinek és szépnek érezve magunkat. Elvégre az átlagos jól érzet arra tökéletes, hogy leugorjunk a boltba, ám amikor egy eseményre készülünk, sokkal jobb érzés egyenesen tündöklőnek érezni magunkat. Ezt az érzést keressük, ha cipőt, ruhát vagy kiegészítőt választunk.

Soha ne döntsünk első érzésre

Mindig érdemes megvárnunk a „wow” hatást. Avagy egy cipőnél vagy ruhánál azt az érzést, amikor egyszerűen elképedsz, annyira tetszik az adott koncepció. Ez lehet egy olyan ruhadarab is, ami már nem akkora divat, mint most. Ez viszont ne vegye el a kedvünket. Divatosak nem attól leszünk, hogy tűpontosan rohanunk az aktuális trendek után. A valódi divatosság abban gyökerezik, ha eredetiek leszünk. Még a CCC fashion blog bejegyzései is sokszor arra buzdítanak, hogy legyünk eredetiek a trendiségben. Kombináljuk bátran a régit az újjal, és merjünk kipróbálni máshol nem látott kombinációkat. Mellesleg a CCC blogjaiban rengeteg hasznos információt és ötletet kapunk, és még az áruházban is megtaláljuk azokat a modelleket, amiről szó van. Ezt közvetlenül meg is rendelhetjük, vagy felpróbálhatjuk a CCC valamely üzletében. Tehát az ilyen áruházak esetében duplán jól járunk, hiszen ha valamit szeretnénk beszerezni, az közvetlenül adott.

Nem kell mereven követni a szabályokat

Ahogy a mondás tartja, „a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket”. Ez a divatra pedig különösen igaz. A divat ugyanis pont azért tud mindig fejlődni, megújulni és élni, mert folyamatosan megszegi a korábban felállított szabályokat. Régen még azt mondták, hogy a megfelelő cipőhöz ugyanolyan színű táskát válasszunk, de legalábbis valamilyen vele harmonizálót. Ma pedig nyugodtan felvehetünk egy egészen feltűnő és extrém táskát mondjuk egy visszafogott púder cipőhöz is. Ne álljuk meg tehát a hagyományos szabályoknál. Ha kell, inspirálódjunk a híres tervezőktől, akik folyamatosan megszegik a divat szabályait, és pontosan ezért tudnak olyan nagyot és gyakran maradandót alkotni. Nézzük át a kollekcióikat és figyeljük meg, hogy mennyiféle kombinációt használnak. Az ő kreációik néha egészen elrugaszkodottak, viszont a tervezők ezt éppen azért csinálják, hogy egyfajta utat találjanak, aminek a végén ott lesz a ténylegesen divatos és hordható ruha. Náluk a kifutó a kísérleti labor, nekünk viszont ott van a ruhatárunk, ahol magunkon próbálhatjuk ki a különféle kombinációkat. Persze nem kell mindenben kimenni az utcára. Vegyük fel otthon őket, nézegessük benne magunkat, és ha úgy érezzük ez olyan, mint ha ránk öntötték volna – csak akkor viseljük ténylegesen az adott szettet.

Címkék: ccc, cipő, divat, stílus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén

2024. Május 30. 11:57, csütörtök | PR

Negyven százalékkal nőtt a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevők száma

pénzügyi csúcsteljesítménnyel rukkoltak elő a gyerekek