Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Február 22. 00:55, péntek | Helyi

Dohányzókat ellenőriznek!- DSTV videóval

Dohányzókat ellenőriznek!- DSTV videóval

Újabb ellenőrzési akciót indít az országos célellenőrzéssel összhangban a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Az országosan összehangolt vizsgálatok két héten át, február 18-tól március 3-ig tartana

A játszótereket is ellenőrzik a felügyelők...

A Nemdohányzók védelméről szóló törvény (Nvt.) új szabályai 2012. január 1-jén léptek életbe, melyet három hónapos, ún. türelmi időszak követett. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az első átfogó ellenőrzési akciót ezért 2012. április 1. napjára időzítette, ezt követően pedig novemberben szervezett egy hetes összehangolt akciót. A hűvösebb időjárás beköszöntével a szabadtéri vendéglátóhelyek, teraszok fokozatosan bezártak, így többfelé megszűntek azok a helyek is, ahol a Nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása mellett is rá lehetett gyújtani – ez indokolta a novemberi akciót.
Az akcióellenőrzések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: a fokozott hatósági jelenlét tapasztalataink szerint azokat is elriasztja a szabálysértéstől, akik egyébként önszántukból nem tartanák be az előírásokat. Emellett segített abban, hogy feltárjuk azokat a területeket, ahol a legtöbb a probléma.

2012. január 1 - december 31. közötti időszakban a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének, valamint kistérségi intézeteinek munkatársai által összesen 2605 ellenőrzésére került sor.
A legtöbb ellenőrzés a munkahelyek és közforgalmú intézmények vonatkozásában történt, de viszonylag jelentős számban végeztek vizsgálatot a felügyelők szórakoztató vendéglátó ipari egységekben is.
Munkaidőn túl, az esti, éjjeli órákban is ellenőriztek, mintegy 76 esetben, elsősorban a vendéglátóhelyekre összpontosítva.
Az ellenőrzések tapasztalatai szerint az érintettek a módosításokat általában pozitívan fogadták, önkéntes jogkövető magatartást tanúsítottak, együttműködőek voltak. Mindössze 31 esetben vált szükségessé intézkedés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.