Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 18. 18:58, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Dokumentumfilm készül az utóbbi idő legnagyobb szexuális zaklatási botrányáról

Dokumentumfilm készül az utóbbi idő legnagyobb szexuális zaklatási botrányáról

Dokumentumfilmet készít a BBC Two a szexuális zaklatással, erőszakkal és helytelen viselkedéssel vádolt Harvey Weinstein amerikai sztárproducert övező botrányról.

Az Ursula Macfarlane által rendezett egész estés filmben azok a színésznők is megszólalnak, akik "elég bátrak voltak ahhoz, hogy elmondják a történetüket". Rajtuk kívül újságírók és hollywoodi bennfentesek is feltűnnek az alkotásban - írta a BBC News.

A Weinstein munkacímen futó dokumentumfilm megpróbálja feltárni, hogy a producer miként tudott annyi éven át visszaélni a hatalmával és elpalástolni a tetteit, valamint "rávilágít a Hollywoodban mélyen gyökerező szexizmusra", és alaposan körbejárja, hogy a stúdiórendszer 1930-as évekbeli megjelenése óta miként vezetett a pénz és a hatalom birtoklása egyesek kizsákmányolásához és zaklatásához.

Tom McDonald, a BBC illetékese szerint a film "bonyolult és kényes kérdéseket fog boncolgatni a bűnrészességről, a hallgatás áráról és a hatalom romboló hatásáról". Hozzátette: "amellett, hogy percről percre bemutatja az elmúlt hónapok eseményeit, a film visszatekint Hollywood múltjába is, hogy felidézze a hatalommal való visszaélés gyakorlatát egészen a kezdetektől, és bemutassa Harvey Weinstein felemelkedésének évtizedeit is".

A Weinstein-botrány október elejei kipattanása óta legalább 75 nő beszélt a nyilvánosság előtt a filmmogul által ellene elkövetett erőszakról, zaklatásról vagy helytelen viselkedésről. A hollywoodi filmproducer továbbra is "tagadja a nem közös beleegyezésen alapuló szexuális együttléttel kapcsolatos vádakat", és kitart amellett is, hogy "soha semmilyen formában nem alkalmazott megtorlást azokkal a nőkkel szemben, akik visszautasították a közeledését".

Jelenleg a londoni rendőrség is vizsgálódik a Weinstein elleni feljelentések ügyében, a New York-i rendőrség pedig egy 2010-ben állítólag elkövetett szexuális erőszak vádja miatt nyomoz a producer ellen, aminek nyomán akár büntetőeljárás is indulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.