Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2011. November 29. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Döntenek az alapkamatról

Döntenek az alapkamatról

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzők kamatemelést várnak.

A múlt héten még az elemzők többsége a kamat tartását prognosztizálta, pénteken azonban Moody's Investors Service megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást, amivel jelentősen erősödtek a kamatemelési várakozások. Londoni elemzők fél százalékpontos MNB-kamatemelést várnak kedden, de egyes citybeli jóslatok drasztikusabb, 2,00 százalékpontig terjedő egyszeri szigorítást sem zárnak ki, jóllehet nem ez az alapeseti előrejelzés.

A Reuters által megkérdezett elemzők közül heten 50 bázispontos kamatemelést várnak, négyen-négyen 25, illetve 50 bázispontra tippeltek, egy elemző viszont 200 bázispontnyi emelést jósolt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.