Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 21. 20:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.fejerfoci.hu

Döntetlen Siófokon

Döntetlen Siófokon

A másodosztály hétvégi rangadóján a második Dunaújváros látogatott a harmadik Siófokhoz. A két csapat között a találkozó előtt négypontos különbség volt a DPASE javára.

Az újvárosiak egy győzelemmel biztonságos távolságba kerülhettek volna, míg a balatoniak egy pontra feljöhettek volna riválisuk mögé.

A mérkőzés első negyedórája jobbára az ismerkedéssel telt, egyik fél sem tudott helyzetet kidolgozni. A 17. percben akadt dolga először a siófoki hálóőrnek: Csehi 25 méterről megeresztett lövését vetődve tolta szögletre Tajti Norbert. Szép lassan teljesen átvette a játék irányítását a Dunaújváros, de lövésig sokáig nem jutott, a hazaiaktól Waltneren kívül mindenki hátul védekezett. Több mint fél órát kellett várni az első veszélyesebb siófoki lehetőségre, ekkor Waltner beadását Milinte szedte le Nagy Dániel fejéről.

Ha már a csapatok nem tették, a szurkolók saját magukat szórakoztatták énekléssel, ezzel is jobban telt az idő. A 42. percben Urbin fejelhetett az ötösről Petneházi szöglete után, de alaposan célt tévesztett, majd a félidő vége előtt még Godslove is próbálkozott távolról, eredménytelenül.

A szünet után ott folytatták a felek, ahol abbahagyták – nyomott a DPASE, védekezett a Siófok. Az 53. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, de Ivancsics lövését Milinte nagy bravúrral védte. A hetvenedik perc környékén kezdtek éledezni a játékosok, mindkét oldalon adódott komoly gólhelyzet. Előbb Urbin maradt le centikkel a labdáról, majd a túloldalon Horváth Péter bombázott Milintébe közvetlen közelről.

A 75. percben Petneházi dübörgő kapufát lőtt: 18 méterről trafálta telibe a keresztlécet. Az ellentámadás végén Horváth Péter lépett ki ziccerben, Milinte azonban a tizenhatoson kívül elhúzta a lábát. A vendégek kapusa piros lapot kapott, a Siófok pedig szabadrúgást. Cserélni kényszerült a DPASE, Bartus érkezett a kapuba, de Ivancsics szabadrúgásánál semmi dolga nem akadt.

A hátralévő percekben a siófokiak gondoskodtak róla, hogy Bartus Balázs is alaposan elfáradjon: teljesen beszorult az emberhátrányban focizó Dunaújváros. A hatperces hosszabbítás többször is megszülethetett volna a győztes hazai gól, de végül elmaradt. A legnagyobb lehetőségét a 93. percben puskázta el a siófok, Futó lövését védte nagy bravúrral a vendégek cserekapusa – tudósított az onlajnok.com.
– Igazi rangadó volt, ennek megfelelően nem igazán mertek kockáztatni a csapatok. Talán kicsivel a Dunaújváros birtokolta többet a labdát, és helyzetből is többet alakított ki a vendég együttes. A második félidő első felében több lehetőség is adódott a csapat előtt, ám Milinte jogosnak tűnő kiállítása után fordult a játék képe. A Siófok beszorította a vendégeket, fölénybe került. Ennek tükrében kijelenthető, hogy reális a döntetlen, hiszen a kiállítás előtt a Dunaújváros, utána a Siófok alakított ki több lehetőséget – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa.

FGSZ Siófok – Dunaújváros PASE 0-0
Siófok. Játékvezető: Németh Á.
Siófok: Tajti – Futó, Fehér Zs., Papp Sz., Pécseli – Nagy D. Bogáti (Ivancsics, 43.), Fülöp N., Novák A., Pál A. – Waltner (Horváth P., 58.). Edző: Horváth Károly
DPASE: Milinte – Villám, Farkas V., Csehi, Böőr (Szauter, 92.) – Sárközi, Urbin (Bartus, 83.), Kocsis G., Petneházi, Thiago (Perovics, 89.) – Godslove. Edző: Dobos Barna

Kiállítva: Milinte (79.), Sárközi (96.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.