Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Július 15. 21:11, kedd | Helyi

DPASE - új játékosokkal bővült a keret

DPASE - új játékosokkal bővült a keret

Sikeres edzőtábor után folytatódik a felkészülés.

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújváros PASE NB I-es labdarúgó csapata, 2014. július 10-én, a csapat VIP termében. Dobos Barna szakmai igazgató elmondta, hogy sikeres ausztriai edzőtáborozáson vannak túl, és folytatódik a megkezdett munka. Az új játékosok bemutatása mellett a stadion rekonstrukcióról is esett néhány szó.

– Az edzőtábor nagyon jól sikerült. Az egyik célunk az volt, hogy felvegyük a magyar első osztály színvonalát. Ezért a magyar első osztálynál erősebb szintű csapatokkal igyekeztünk játszani. Az első mérkőzésen, a Maribor ellen még úgymond kóstolgattuk ezt a szintet, de a harmadik mérkőzésen az ukrán Luhansk ellen már felvettük a tempót és jó mérkőzést tudtunk játszani. A következő időszak feladata az lesz, hogy ezt a ritmust és tempót, amit elértünk, megtartsuk, bárki legyen az ellenfél. A játékosoknak mondtam is, hogy nem az ellenfélhez kéne alkalmazkodnunk, hanem azt a játékot kell játszanunk – a játék gyorsaságára gondolok – amit mi tudunk. Amit eltervezünk, azt próbáljuk meg megvalósítani. – mondta Dobos Barna.

- Az edzőtáborból visszatérve – folytatta a szakosztály igazgató – szerdán már a Csákvár ellen játszottunk, akik most jutottak fel a másodosztályba. A mérkőzés jól illeszkedett az edzőtábor utáni könnyebb terheléshez és emellett magabiztosan nyertünk. Igaz, az eredmény csupán másodlagos volt, fontosabbnak tartottam a begyakorolt játékrendszer megvalósulását, főként a pontosság, a mozgások, és a gyorsaság tekintetében. Az NB I-ben szükségünk lesz egy másik arculatra és játékrendszerre is, de szeretnénk, ha a tavalyi arculatunkat, stílusunkat is megőriznénk.
Sajnos, ezen a mérkőzésen ketten megsérültek, egy-két hétre kidőlt a sorból Lázár Zsolt és Thiago is, míg Muscat apróbb sérülést szenvedett, de hétfőn ő már játszhat. S, hogy játszik-e és mikor, melyik csapatokkal a DPASE, arról is szó esett.
- Az új játékosok csapatba illesztése és az új játékrendszer begyakorlása miatt is szükséges minél több mérkőzést játszanunk. Szombaton a Siófok, majd jövőhéten szombaton a Cegléd ellen lépünk pályára. Nem titok, szervezés alatt áll egy nemzetközi mérkőzés is. Valószínűleg szlovén ellenfél ellen játszunk, de tervben van egy ukrán csapat elleni találkozó is.
Közben a szakmai háttérmunka is folyamatosan zajlik.
- A csapat kialakítása mellett a másik legfontosabb dolgunk, a klub gazdasági megerősítése, hiszen anyagilag is nagy kihívást jelent az első osztályú tagság. Bízom benne, hogy meglesznek azok a gazdasági alapfeltételek, amelyek garantálják, hogy egy év múlva is az első osztály tagjai lehetünk.
- A stadion rekonstrukcióról fő vonalakban: jelen pillanatban már a papírmunkák folynak – több minden közbeszerzési eljáráshoz kötött, – de szeptember közepére elkészülhet a villanyvilágítás, amely az élvonalbeli mérkőzések kritériuma. Viszont a második fordulóbeli, Videoton elleni mérkőzésünkön felcseréltük a pályaválasztói jogot. Az ezt követő 3. fordulóbeli, Ferencváros elleni mérkőzésünkre is később kerül sor, az FTC stadionavatója miatt. De nagyon bízom benne, hogy a Pápa és a Nyíregyháza elleni mérkőzésünket már hazai pályán játszhatjuk. Ha mégsem így történne, akkor licencben megadott székesfehérvári Sóstói stadionban játszunk, bár hangsúlyozom, nem ez a célunk, hiszen mielőbb saját közönségünk előtt szeretnénk pályára lépni.

A sajtótájékoztatón bemutatták az új játékosokat is, akik már az ausztriai edzőtáborban is a csapattal tartottak.


Nos, két új idegenlégiós érkezett Dunaújvárosba. A játékoskeretet megerősítését szolgálja a 24 éves spanyol Bruno Pascua, valamint a 23 éves, nyolcszoros máltai válogatott Rowen Muscat leigazolása. Előbbi játékos a posztját tekintve támadó középpályás, aki a Gimnástica Torrelavega csapatától érkezett, míg utóbbi játékos a máltai Birkirkara csapatától került Újvárosba és elsősorban védekező középpályásként vehető figyelembe. Mindkét játékos jól érzi magát új csapatában és igyekeznek a csapat segítségére lenni a bennmaradásért vívott harcban, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, de azért nem is megvalósíthatatlan.

Címkék: DPASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.