Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 08. 09:39, szerda | Helyi

Drogdíler a Liszt Ferenc kertben

Drogdíler a Liszt Ferenc kertben

Tovább folytatódik a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság sikerszériája kábítószeres ügyekben.Legutóbb egy Audiban és sofőrjénél találtak drogot, majd a Liszt Ferenc kertben történt rajtaütés.

Február 3-án pénteken a tolna megyei rendőrök vendégszerepeltek a városban, és egy igazoltatás közben kábítószerre bukkantak. Este hét órakor a Bocskai út egyik parkolójában vontak ellenőrzés alá egy Audit és a benne ülő három férfit. Egyikőjük az igazoltatás megkezdése előtt egy fehér nejlonszatyrot próbált a gépkocsi alá rugdosni, nem sok sikerrel. Mint kiderült a szatyorban majd 122 gramm kannabisz származék volt. Az autóból egy kis piros-fekete táska is előkerült, abban 57 gramm kannabisz származékot talált a közben helyszínre küldött újvárosi szemlebizottság. Mindhárom fiatal férfi lakcímén házkutatást tartottak a nyomozók.

Egyikőjük lakásából pipa és különböző mintás bemarású fehér tabletták kerültek lefoglalásra, melyekkel kapcsolatban vegyész szakértő került kirendelésre. Kérdésre egyikőjük sem tagadta, hogy fogyasztott volna kábítószert, ugyanakkor a kihallgatások során több helyen ellentmondást tapasztaltak a nyomozók, amelyek feloldása a megindított eljárásra vár.

Az intézkedés során megállapították, hogy az Audi 19 éves sofőrjét a Szekszárdi Városi Bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétség miatt két évre próbára bocsátotta, ami jövő áprilisában jár le.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi bűncselekményt, jelesül a megszerzéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettet a próbára bocsátás hatálya alatt követte, ami miatt őrizetbe vételére intézkedtek a nyomozók. Két társa szabadlábon védekezik a gyanúsítás terhe mellett, miközben azóta a 19 éves dunaföldvári férfivel szemben a bíróság kényszerintézkedésként házi őrizetet rendelt el

Majd két óra múlva Dunaújvárosban egy Liszt Ferenc kertben lévő lakásnál intézkedtek a nyomozók. A gyanú szerint egy földszinti lakásban kábítószer árusítás zajlott, ami miatt a lakásba érkezőket, illetve röviddel később távozókat igazoltatásra szólították fel a rendőrök.

Az ügyben a hétvégén tizennégy igazoltatás alá vont személy tanúkénti kihallgatása történt meg. Valamennyi tanú esetében mintavételre intézkedtek a nyomozók annak megállapítására, hogy kábítószer fogyasztók-e. A lakásban egy 30 és 33 éves férfit találtak a nyomozók a péntek esti rajtaütéskor.

A megtartott házkutatás során, ruházatukból és a lakás különböző helyeiről növényi származék, ismeretlen eredetű fehér por és egyéb fogyasztásra, árusításra utaló tárgyak, eszközök kerültek lefoglalásra. A lakásban találtak még tablettákat, mobiltelefonokat, horgászbotokat, műszaki cikkeket és egy gáz riasztó fegyvert is. Miután felmerült a gyanú, hogy a lakásban illegális zálogházi tevékenység is folyik, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével is kiegészült a gyanúsítás. A kábítószer fogyasztás tisztázására minta vételre intézkedtek a nyomozók a két lakásban élő férfivel szemben is. Mindketten büntetett előéletűek, előzetes letartóztatásba helyezésükre tett indítványnak a bíróság helyt adott.

Ercsiben az Alba Akció Alosztály tagjai igazoltattak éjjel egy 22 és egy 23 éves fiatalembert. A két fiatalt kábítószer fogyasztás közben érték tetten. Mint kiderült egyikőjük vitte a speed-et, a másik a füvet. A város külterületén a két egymás mellett álló autó lett gyanús a rendőröknek az éjszakai órán. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Mint arról korábban hírt adtunk a dunaújvárosi nyomozók idén már több sikeres felderítést tudhatnak maguk mögött. Utoljára betörők után kutattak a Béke téri garázssoron amikor egy 77 tőből álló kábítószer ültetvényre bukkantak. Ezt megelőzően egy 24 éves férfit fogtak el, aki a gyanú szerint terjesztőként tevékenykedett a városban. Az ügyben már közel 30 fogyasztót hallgattak ki a nyomozók és még nincs vége az eljárásnak. De Ercsiben is történt elfogás januárban, amikor is egy 38 éves ercsi férfivel szemben megalapozottá vált a gyanú, hogy kábítószer terjesztéséből tartja fenn magát. Elfogták és házkutatást tartottak nála január 13-án hajnalban. Az ügy vizsgálata még tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.