Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 21. 17:09, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Dukai Regina lefújta

Dukai Regina lefújta

Festékszórót ragadott Dukai Regina és Johnny K. Palmer, akik a szokványos tűzfal helyett, az Ellátó kert udvarán tették próbára, hogy „ki a nagyobb Picasso”.

A két zöldfülű graffitist maximálisan megihlette a Mexikót idéző hely szelleme, akik ráadásként még zenei kíséretet is kaptak, és így a környezetből inspirálódva készítették el a hatalmas vászonra rajzaikat.

Szabadság, boldogság, tequila, színek mindenhol... vagyis Mexikó. Ez az életérzés ragadta magával Dukai Reginát és Johnny K. Palmert is, akik nemrégiben közös délutáni programként vászonra álmodták életük első graffitijét.

„Volt egy időszak, amikor kilenc hónapig Kaliforniában éltem, és az ottani barátaim között több mexikói származású is volt, akikhez a mai napig visszajárok” – kezdte Johnny K. Palmer. „Ezek a srácok iszonyatosan jó fejek, lazák és ugyanolyan életszeretőek, mint mi jamaikaiak. Imádom a kajáikat is, ha kint vagyok, sokszor ülünk be együtt autentikus helyekre enni, és ha valamit elmegyünk megünnepelni, - bár én alapvetően ritkán iszom alkoholt” – tette hozzá az énekes, aki a vásznon is azt a hangulatot igyekezett megjeleníteni, amit számára Mexikó is sugall.

„Régóta vágytam már rá, hogy kipróbáljam a graffitizést, mindig is csodálattal nézem ezeket a kifejező falrajzokat” – kezdte Dukai Regina. „Fontos, ha valaki belekezd, akkor azt kulturáltan csinálja, mert az öncélú firkálgatásnak nincs túl sok értelme. Ez a kicsit vagányabb stílus egyébként nagyon is közel áll hozzám, többször voltam már olyan gördeszkás, rapzenei eseményen, ahol nagyon profi grafikákkal is lehetett találkozni – tette hozzá lelkesen Regi, aki azt is bevallotta, hogy bizony nem is volt olyan egyszerű a dolga, mint ahogy ő azt elsőre gondolta, főleg az apróbb vonalakkal gyűlt meg a baja.

A maximális ráhangolódáshoz a helyszínen gypsyROBOT a mai dalok mellett, modern elektronikus zenével kevert tradícionális latin dallamokkal és mexikói pop és hip-hop slágerekkel fokozta a hangulatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.