Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2014. Május 15. 17:58, csütörtök | Helyi

Dunaferr: Fejlődésre lesz ítélve

Dunaferr: Fejlődésre lesz ítélve

1.kohó építése, város és a gyár kapcsolata, a kormánnyal kötendő stratégiai partnerség és a kiszervezések kérdését is érintették találkozásukkor a város és a vasmű vezetői.

A találkozó hivatalos apropója az volt, hogy Cserna Gábor, városunk polgármestere bemutatta dr. Galambos Dénest, mint országgyűlési képviselőt Evgeny Tankhilevichnek, az ISD Dunaferr első emberének. A találkozó több volt, mint protokolláris esemény erre bizonyíték volt egyrészt a hossza, hiszen közel egy órán keresztül folyt a zárt ajtók mögötti megbeszélés. Másrészt pedig az azt követő sajtótájékoztatón olyan bejelentések is elhangzottak, amelyek bizakodással tölthetik el a gyár dolgozóit és városunk lakóit.
Cserna Gábor polgármester elmondta, megállapodtak arról, hogy az operatív, napi kapcsolattartáson túl negyedévente rendszeresek lesznek a találkozásaik, ahol a város és a cégrendszer legfontosabb és aktuális kérdéseit napi rendre tűzik:
- Nagy örömünkre szolgál, hogy a cégvezető úr megerősített, rendben halad az I. kohó felújítása, s augusztus 20-án megtörténik az avatása. Voltak olyan ügyek is, amelyben városunk segítségét kérte a cégvezető úr, ilyen volt a mosoda kérdése, ígéretet tettünk arra, hogy Szepesi Attila alpolgármester segítségével erre megoldást keresünk.


Későbbi kérdésre elhangzott az is, hogy kiszervezésekre is rövid időn belül pont kerül. Evgeny Tankhilevich vezérigazgató elmondta, hogy nem könnyű feladat volt, hamarosan befejeződik az utolsó három területet kiszervezése is (tűzoltóság, csomagolás, salakkezelés) úgy adják át külső vállalkozásoknak, hogy minden dolgozónak megmaradjon a munkaviszonya.


Természetesen a beszélgetés egyik fő pontja a kormányalakítás volt. Dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő tájékoztatta a vállalat vezetőjét a kormány-alakítás menetrendjéről, s ebben a Dunaferrt érintő legfontosabb várható változásokról. Megállapodtak abban, hogy napi szinten egyeztetnek.
A napi egyeztetések minden bizonnyal szükségesek a minisztériumok átszervezése miatt, illetve azért is, mert a sajtótájékoztató végén hangsúlyozta dr. Galambos Dénes, hogy a Dunaferrnek is lehetősége lesz, lehet a kormánnyal a stratégiai partnerség megkötésére.
Bár jól hangzó címnek tűnik a megállapodás, de erről jóval többről van szó.

Evgeny Tankhilevich cégvezető szerint ez a megállapodás az ISD Dunaferr jövőjét jelenti:
- Olyan kötelezettségeket, megállapodásokat tartalmaz, amely révén a vállalatunk fejlődésre lesz ítélve. A megállapodás a tervezett beruházásokat, ezek ütemezését és természetesen foglalkoztatási feltételeket is tartalmazza. Mi már a választás előtt ez ügyben elkezdtük a tárgyalásokat.
Végezetül az aznap éppen 50. születésnapját ünneplő cégvezető meghívta a meghívta az egybegyűlteket az egy hónap múlva esedékes Vasasnapra, amely nem csupán a vasmű, hanem a város egyik nagy ünnepe is.

Címkék: Cserna, orosz

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be