Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 29. 11:05, vasárnap | Helyi

Dunaújváros is sok értékkel, tehetséggel büszkélkedhet!

Dunaújváros is sok értékkel, tehetséggel büszkélkedhet!

Az "Itthon vagy!- Magyarország, szeretlek!" országos akcióhoz városunk is csatlakozott. Szombaton az MMK-ba várták az érdeklődőket különféle kulturális programokkal.

Dunaújváros is csatlakozott a Magyar Televízió Zrt. országos akciójához. Az „Itthon vagy!- Magyarország, szeretlek!”jelmondatú kezdeményezés célja az volt, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján megmutassuk milyen szép az országunk, milyen színes és lelkes emberek lakják, milyen értékeket őrzünk.
Annak ellenére, hogy Dunaújváros „csupán” 60 éves múlttal rendelkezik, és elsősorban iparáról ismert, mégis, számos tehetséggel büszkélkedhet. A kultúra minden ágában vannak kimagasló eredménnyel bíró művészek, ügyes és lelkes amatőr együttesek, tehetséges fiatalok és idősebbek egyaránt, és olyanok is, akik szabadidejükben, hobbiként foglalkoznak tánccal, énekkel, sporttal, kézművességgel, hagyományőrzéssel.
A mostani hétvége az őszi futóversennyel rajtolt. A szombat délután pedig a Munkásművelődési Központban folytatódott. Az intézmény udvarán szabadtéri programok várták az érdeklődőket. A kirakodóvásárban pompás kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal, házi mézzel találkozhattak a látogatók. A színpadi részen számos együttes, csoport mutatta be tudását. Az Ayarti hastánccsoport az igazi tribal fúzióval varázsolta a nézőket a tánc ősi hangulatába. Aztán a válfajok találkozására, összefonódására is láthattunk egy produkciót, pontosabban, amikor a hastáncot ötvözték a kalotaszegi néptánccal, Szerecz Róbert közreműködésével.
Ezután a Bonavox Női Kar lépett fel az MMK földszinti színháztermében, akik jövőre ünnepelhetik fennállásuk 15. jubileumi évét. Ez alkalommal is, különféle dalokkal készültek, a filmzenétől Bartókon át, egészen a mindenki által ismert Adiemus-ig. A hölgyek műsorát a Sándor Frigyes Zeneiskola harmónika együttesének fellépése követte. A tehetséges növendékek felkészítője Mészáros Melinda, aki idén, a Magyar Kultúra Napján a Pro Cultura Intercisae díjat vehette át Dunaújváros önkormányzatától.
Később ismét kint folytatódott a műsor. Szerecz Róbert és csapata vérpezsdítő zumba-bemutatóval fokozta a hangulatot, amelyhez többen is társultak a közönség soraiból.
Bizonyára senkinek sem okozott csalódást a Vasas Táncegyüttes műsora. A tőlük megszokott kiváló minőségben hozták a formájukat a fiatalok.
Később pedig a modern tánc került reflektorfénybe. A 15 éves múlttal bíró No Control Dance Group tagjai több számmal is bemutatták az utcatáncok sokszínűségét.
Látványos produkcióval lépett fel a My Way Dance School csapata, akik a hip-hop műsorukat szaltókkal is megfűszerezték.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.