Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Július 01. 06:47, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: infodunaujvaros

Dunaújváros Közszolgálatáért díjazottak

Dunaújváros Közszolgálatáért díjazottak

A köztisztviselők napja előtt a köztisztviselőknek alapított díjat adott át a hivatal dolgozói jelenlétében ünnepélyes külsőségek között Cserna Gábor, polgármester.

 Nem csupán a köztisztviselők munkájának fontosságát méltatta, szót ejtett arról, hogy 2013-ra  tervezik bevezteni az életpályamodellt, ami a közszférában dolgozóknak tervezhető életet biztosítana, hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a hivatal dolgozói sokkal jobban szolgálják a városlakókat, s megemlítette a munkájukat érintő néhány közigazgatási változást.,többek között azt, hogy visszaállnak a járások.

 

Díjazottak:

Farkasné Balázs Ilona
a Belső Ellenőrzési Osztályon, az intézményi belső ellenőri munkakörben dolgozik. A dunaújvárosi Önkormányzatnál 1999 augusztusa óta tevékenykedik, a Szórád Márton Általános Iskola informatika tanári székét cserélte fel – akkor még – az Oktatási Iroda oktatási ügyintézői munkakörére. Hitte, hogy a városunkban folyó oktatási és oktatásigazgatási munkát e feladatkörben jobban szolgálhatja, s az addig megszerzett pedagógusi tapasztalataival hozzájárulhat a város vezetésének döntéshozatali munkájához. Az oktatási irodán ellátott feladatát mindenkor a lojalitás és magas szakmai színvonal jellemezte. 

2008 februárja óta dolgozik a hivatal Belső Ellenőrzési Csoportjában. Farkasné Balázs Ilona vállalta, hogy ismét iskolapadba ül, és a meglévő két diplomája mellé 2010-ben megszerezte mind a vállalkozói szakos, mind pedig az erre épülő államháztartási szakos mérlegképes könyvelői végzettséget. Szintén ebben az évben ”kiválóan megfelelt” eredménnyel számot adott államháztartási belső ellenőrzési szakismeretéről, és regisztrálásra került az államháztartási belső ellenőrök országos nyilvántartásában.

Ellenőrszakmai feladatait nagy körültekintéssel, lelkiismeretesen, az ellenőrzöttek jogait tiszteletben tartva végzi. Fő célja a jobbító szándékú segítségnyújtás, az intézményekben felmerülő működési és gazdálkodási problémák megoldása, a hibák, hiányosságok megelőzése.
Farkasné Balázs Ilona az osztály meghatározó személyisége, emberi magatartásának, segítőkészségének, a másokért való kiállásának, felelősségteljes munkájának elismeréseként az idei évben a Dunaújváros Közszolgálatáért díjat vehet át.

 

 

Fogtáné Bélley Katalin

általános iskolai tanulmányai után Budapesten, a Gépíró és Gyorsíró Iskolában szerzett bizonyítványt, majd leérettségizett. 1969-től 1981-ig a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal jogelődjénél, a Dunaújvárosi Városi Tanácsnál gyors és gépírói feladatokat látott el. Ezt követően a családi vállalkozásban adminisztrációs tevékenységet végzett. 1998 óta ismét a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal alkalmazásában áll. Az eltelt idő alatt a Személyügyi és Gondnoksági Irodán jegyzőkönyvvezetőként dolgozott. Időközben számítástechnikai szoftverüzemeltetői képesítést szerzett. Feladatai közé tartozott az előterjesztések határozatainak előkészítésében való részvétel, azok esetleges módosításainak jogszerű átdolgozása.
Részt vett a közgyűléseken, határidőre elkészítette a közgyűlési jegyzőkönyveket, majd ezek alapján a határozatok kivonatait. Ezzel együtt ellátta a humán és városfejlesztési ügyekért felelős alpolgármester tevékenységével kapcsolatos szervezési és ügyviteli feladatokat. Jelenleg a humán, valamint a koordinációs és városfejlesztési ügyekért felelős alpolgármester munkájának segítője.
Feladatait megbízhatóan, pontosan és gyorsan látja el. Az ügyfelekkel szemben rendkívül segítőkész és figyelmes. Közvetlen kollégái szeretik, tisztelik, elfogadják véleményét. Személye példa lehet a köztisztviselők számára, hiszen munkája mellett mindig vidám, kiegyensúlyozott.
Példaértékű, következetes és magas színvonalú munkájának elismeréseként, DMJV Közgyűlése az idei évben a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat, Fogtáné Bélley Katalin részére adományozza.

Fülöpné Cserpes Márta

15 évvel ezelőtt kezdte meg közszolgálati pályafutását. A szervezési és jogi iroda ügykezelőjeként az iktató csoport egyik meghatározó munkatársa volt. A személyügyi és gondnoksági irodának 1998-tól lett a munkatársa. Kezdetben személyügyi ügyintézőként, majd 1998-tól csoportvezetőként dolgozott. A hivatal szervezeti átalakítását követően csoportvezető státusz nélkül ugyan, gyakorlatilag azonban az igazgató távollétében helyettesítési feladatokat lát el.
Fülöpné Cserpes Márta munkáját kezdettől nagy szakértelemmel, szorgalommal, önállóan látja el. Munkavégzésére a szakmai hozzáértés, precizitás, a kiemelkedő problémamegoldó képesség jellemző. A munkáltatói jogokkal kapcsolatos ügyek előkészítésében ügyintézőként, majd a csoport vezetőjeként, jelenleg az igazgató helyetteseként is egyaránt kiváló a munkavégzése. A hivatal működésének jobbítása érdekében rendszeresen többletfeladatot lát el.
Munkavégzésének mennyisége és minősége egyaránt rendkívül felkészült, lelkiismeretes, munkáját szerető köztisztviselőről árulkodik. Megbízható értékítéletére, megalapozott véleményére a kollégái bármikor számíthatnak.
A közigazgatás iránti lojalitásának, példaértékű hivatástudatának elismeréseként az idei évben Fülöpné Cserpes Márta, Dunaújváros Közszolgálatáért díjban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.