Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 17. 17:28, vasárnap | Helyi sport

Dunaújváros nyerte a női Magyar Kupát

Dunaújváros nyerte a női Magyar Kupát

A női Theodora Magyar Kupa elődöntőn a dunaújvárosiak nyertek fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen a tavalyi döntős Szentes ellen, így jutott tovább a DFVE a vasárnapi fináléba, ahonnan győztesként távozott.

Az Eger-Szeged mérkőzés előtt sima, de mégis szoros meccsen, Kasó Orsolya és Gurisatti Gréta vezérletével legyőzte a Szentest a Dunaújvárosi Főiskola.

Egyöntetű vélemény volt, hogy Mihók Attila csapata az esélyesebb a szolnoki kupadöntő első elődöntőjén, de akik így gondolták, mind hozzátették, hogy a szentesi nagyon veszélyes csapat, amelyet nagyon komolyan kell venni.

Amikor feljöhetett volna egy gólra a Szentes, egyszer sem sikerült túljárni az újvárosiak eszén. A legvégén Győri Eszter utolsó góljával 12-10 lett a végeredmény.

Dunaújvárosi Főiskola VE – Hungerit-Szentes 12-10 (5-1, 1-3, 3-3, 3-3)
legjobb góllövők: Gurisatti, Horváth 3-3, illetve Győri 3

Dunaújvárosi Főiskola - ZF Eger Theodora Magyar Kupa női döntő
November 17-én szoros mérkőzést hozott a nők Magyar Kupa-döntője Szolnokon, amelyet a Dunaújváros és a ZF-Eger csapatai között rendeztek meg. Hatodik alkalommal nyerte el a női vízilabda Magyar Kupát a Dunaújvárosi Főiskola csapata.
A hevesiek egy éve fennállásuk első MK-elsőségét ünnepelhették a Szentes legyőzésével, az idei döntőben azonban nem ők domináltak, hanem a dunaújvárosiak, akik a meccs elején megszerzett vezetést egyszer sem engedték ki a kezükből. Hol egy, hol két góllal, de rendre náluk volt az előny, amely a harmadik negyed hajrájában nőtt. Ekkor a hazaiak 10-7-re elhúztak. A befejező nyolc percben ugyan két egri találat esett, és szűk két perccel a vége előtt a triplázó Czigány Dóra jóvoltából 10-9-re még felzárkóztak a hevesiek, egyenlíteniük azonban nem sikerült. A dunaújvárosiak ezt megelőzően legutóbb 2009-ben voltak elsők, az idei a hatodik kupagyőzelmük.
Az zárónegyedre háromgólos előnyt szerzett a DFVE, de a záróharmadban már nem sikerült betalálniuk. Ezt az egrieknek nem sikerült kihasználniuk, még úgy sem, hogy ők vezethették az utolsó támadást. Végül feszített meccen egy gól előnnyel 10-9-re győzött Dunaújváros, és nyerte el a Magyar Kupa serlegét.

DFVE – Szentes
12-10 (5-1, 1-3, 3-3, 3-3)

A DFVE gólszerzői: Gurisatti 3, Horváth 3, Menczinger 2, Csabai 2, Miskolczi 2.

DFVE – ZF Eger
10-9 (4-3, 3-2, 3-2, 0-2)

DFVE: Kasó, Menczinger 1, Gurisatti 2, Miskolczi 2, Ziegler 1, Csabai, Polák 1. Csere: Szilágyi 1, Sinka, Garda 1, Horváth 1.Vezetőedző: Mihók Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.