Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Október 21. 02:55, szerda | Helyi

Dunaújvárosi Egyetem

Dunaújvárosi Egyetem

Eddig minden feltételnek megfelel a Dunaújvárosi Főiskola. S ha a Parlament úgy dönt, januártól egyetem lehet.Erről tartott közös sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és dr. habil András István, rektor.

Cserna Gábor polgármester beszélt arról, hogy a dr. András István által vezetett menedzsment kifejezetten jó kapcsolat alakult ki a várossal:

– Büszkék vagyunk arra, hogy meghatározó iskola, hogy a viharos időszakban önálló tudott maradni, és amennyiben a parlament is támogatja, akkor 2016 januárjától egyetemi szintű képzést vezethet be. Ez azt is bizonyítja, hogy megfelel a hallgatók, a piac és a nagy gazdasági szereplők elvárásainak- hangsúlyozta a polgármester.

Cserna Gábor polgármester a múlt héten a rektorral közösen Palkovics László államtitkárnál jártak. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy jó szívvel ajánlja egyetemként a további működést. A polgármester köszönetét fejezte ki dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, valamint dr. Galambos Dénesnek, a térség országgyűlési képviselőjének, akik közben járásukkal elősegítették az egyetemmé válást.

András István elsorolta, hogy számos követelménynek felelt meg az intézmény, hogy az egyetemi címhez juthasson.Az egyik, hogy az oktatók negyvenöt százaléka rendelkezzen tudományos fokozattal. Legyen legalább két mesterszak, legyen duális képzés, a képzések egy része idegen nyelven történjen, és működtessen tudományos diákkört. Utóbbival kapcsolatban hozzátette, a főiskola rendre szép eredményeket ér el ezeken a szakmai versenyeken, több első helyezett hallgató is van. 2017-ben pedig ők rendezhetik meg az országos TDK műszaki szekciójának versenyét.

Kiemelte a céges kapcsolatok fontosságát, s a Bánki középiskolával történő szakmai együttműködést.

Az idén ünnepli az intézmény önállóságának 15. évdorulóját, s méltó folytatása lesz a küzdelemnek, ha az alkalmazott tuományok egyetemeként folytathatják tovább.Számunkra mindig fontos volt, hogy a várossal, a régióval jó kapcsolatot alakítsunk ki. Igyekszünk mi is tenni a városért, hiszen érezzük, hogy sokat tesz értünk a város.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.