Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Június 28. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: polgaror.eu

Dunaújvárosi lett az Év Polgárőre

Dunaújvárosi lett az Év Polgárőre

Nem mindennapi elismerés érte városunkat. A hagyományoknak megfelelően, nemrégiben adták át megyénkben az Év Polgárőre díjat, amit idén egy dunaújvárosi polgárőr is kapott. A jeles eseményre a polgárőrnap adott apropót.

Mielőtt a végkifejletre térnénk, tekintsük át, hogy ki mit is mondott a nemrégiben Pusztavámon megtartott eseményen.A polgárőrnap alkalmából összejött polgárőröket először Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte. Köszönetét fejezte ki a polgárőröknek az önzetlen munkájukért, majd ki nem hagyhatta,hogy szóba hozza a  Magyar Gárda és a polgárőrség viszonyát. Emlékeztetett rá, hogy a törvényes bíróság által betiltott Magyar Gárda, úgy próbálja magát törvényessé tenni, hogy beolvad a polgárőrség mozgalomba.

- Nincs arról értesülésünk, hogy Fejér megyében ilyen kezdeményezés lenne, de nem fogjuk engedni, hogy egy ilyen szervezet, beszivárogjon soraink közé. A polgárőrség nem masíroz, nem áll sorfalat politikai rendezvényen, nem kelt félelmet és ezt nem is fogjuk megengedni. - nyilvánította ki Cseh István.

Merkatz László, Pusztavám polgármestere is aktuális témával folytatta, hisz a községet sújtó viharkárok alatt is számíthatott a helyi polgárőrök odaadó munkájukra, mellyel bizonyították, hogy önzetlenül  dolgoznak a közért.

Dr. Simon László rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőr-főkapitánya is beszédében a köszönetét fejezte ki. Mint mondta már közhely az, hogy a polgárőrök a rendőrség segítője és ezt úgy szeretnék még jobban elősegíteni, hogy továbbra is erősítik a rendőr-polgárőr közös szolgálatokat.

- Az eddig végzett munkájuk elismerése jeléül fejet hajtok Önök előtt, és köszönetem fejezem ki - mondta, majd főhajtás után vigyázzba állt és tisztelgett. Amit a megjelent több mint háromszáz polgárőr tapssal viszonzott. A köszöntő szavakat díjátadás követte. A megye négy legjobbja közül az egyik városunk lakója.

- Több mint tizenöt éve vagyok polgárőr - mondja Lőwinger Zoltán, a Pannon Polgár Őrség most díjazott tagja - és fontosnak tartom, hogy elismerjék az önkéntesek munkáit. Örülök, hogy ilyen magas szinten is jutalmazzák tevékenységünket. Nem csak engem illet ez a kitüntetés. Nem tudtam volna ilyen sikeresen végezni munkámat, ha nincsenek a kollégák, illetve nem támogat a családom.

Mint az ismeretes, közel kilencvenezer polgárőr dolgozik ingyen a közbiztonságért. Eddig politikamentesen végezték munkájukat, de tavaly felrebbent a hír, hogy a bíróság által megszüntetett és azóta jogellenesen működő Magyar Gárda tagjai, egy jogi kiskaput kihasználva akarnak beszivárogni a polgárőrség  sorai közé, amit a polgárőrök nem vesznek jó néven.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.