Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 18. 08:27, péntek | Helyi

Dunaújvárost riasztották

Dunaújvárost riasztották

Fejér megye nyugati és déli részére (Mór, Székesfehérvár, Enying, Aba, Sárbogárd, Dunaújváros térsége) hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki január 18-án, pénteken reggel

A felerősödő légmozgás miatt hóátfúvásos útszakaszok alakulhatnak ki Fejér megyében is, a szél alacsony hótorlaszokat emelhet, ezért a katasztrófavédelem továbbra is arra kéri a hosszabb, több megyét is érintő utat tervező gépjárművezetőket, elindulás előtt mindenképpen érdeklődjenek a tervezett útvonal járhatóságáról, és vigyenek magukkal hóláncot.

A kamionok az egy- és kétszámjegyű főutakon közlekedjenek, az alacsonyabb rendű utakon történő szállítást lehetőségeikhez mérten halasszák későbbre, vagy válasszanak más útvonalat. A tehergépkocsik tekintetében is rendkívül fontos, hogy a járművek téli gumiabroncsokkal és hólánccal legyenek felszerelve, mert a hóátfúvásos útszakaszokon, valamint nyári gumival a kisebb emelkedőkön is megakadhatnak, és nem tudják folytatni az útjukat.

Az esetlegesen felmerülő hosszabb várakozási idő megkönnyítése érdekében a katasztrófavédelem javasolja, hogy a személy- és tehergépkocsikban utazók egyaránt vigyenek magukkal meleg ruhát, takarót és meleg védőitalt. A csomagtartókban elhelyezett hólánc és lapát a hóátfúvásos útszakaszokon segítheti a továbbhaladást. A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel, helyesen megválasztott sebességgel közlekedjenek. Vezessen körültekintően és óvatosan!

Az utak síkosság mentesítését a közútkezelő folyamatosan végzi.

A járdák síkosság mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület tisztítása az ő feladata.

Ha elakadnak a 105-ös segélyhívón kérhetnek segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.