Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. November 28. 01:57, szerda | Helyi sport
Forrás: Fotó:Mudra, cikk: Szárszó Lajos

Dupla öröm a Mol Ligában!

Dupla öröm a Mol Ligában!

A Miskolci Jegesmedvék a legutóbbi fordulóban otthonukban győzték le az Acélbikákat, így mindkét csapat fokozottan készült a találkozóra. A mérkőzés végén a csapat és hazai szurkolótábor a győzelmet, és Galanisz 100. gólját is ün

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
DAB: Sevela – Lindgren (2), Somogyi (2), Strenk, Mestyán, Kiss D., Papp V. 1, Hüffner, Kiss T., Lundh, Nagy, Gröschl (1), Virág, Tőkési, Peterdi 2 (1), Chvatal (1), Galanisz 1, Sabados, Azari (1), Szappanos (1), Papp Cs., Kiss Á.. Edző: Stephan Lundh.
Miskolc: Budai – Szirányi, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Tóth (1), Wéber, Smith, Dubek 1, Gyenes, Hegyi, Cowan (1), Fodor (1), Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj (1), Nagy G. 1. Edző: Tim Kehler.
Játékvezetők: Sós, Halassy, Székely, Márkus.
kiállítás: 2 illetve 6 perc

A Mol Liga rangadóján a Miskolc szerezte meg a vezetést Dubek révén (0:1), mely feltüzelte a vendég csapatot, így sorban alakították ki helyzeteiket Sevelea kapuja előtt. A Dunaújvárosnak 6 perc kellett ahhoz, hogy felébredjen álmából, de a fiúk ezután mintha tüzes parazsat kaptak volna uzsonnára, megindították rohamaikat Budai kapuja felé. Először a hazai jégen most bemutatkozó Fabian Lundh – Stephan Lundh fia –dolgoztatta meg a vendég kapust, majd Kiss Ákos kapuvasa jelezte, hogy ritmust váltottak a Bikák.

A Jegesmacik kontrából próbálkoztak, Sevelának a bárddal kellett bravúrral hárítania. Egyre jobban fokozódott a játék tempója, mely a hazaiaknak kedvezett. Szappanos lövését még hárítani tudta Budai, de nem sokkal később már tehetetlen volt. Tőkési eresztett el egy óriási bombát a kék vonalról, melybe a kapu torkában Papp Viktor még belepiszkált, így a korong védhetetlenül jutott a vendégek kapujába (1:1).

A folytatásban a hazai csapat egyértelműen átvette az irányítást, a Miskolc a védekezésre fektette a hangsúlyt. Kiss lőtt fölé, Szappanos előtt adódott gólszerzési lehetőség, majd egy szép Gröschl-Peterdi összjátéknak tapsolhatott a nagyérdemű, de újabb gól nem született ebben a felvonásban. A második etapban a hazai csapat folytatta a ritmusos játékot, ennek köszönhetően jöttek a helyzetek. Galanisz, majd Papp Viktor lövése jutott el Budaiig, akit Somogyi is megdolgoztatott egy formás támadás végén. A mérkőzés első kiállítása a vendégek csapathibájából következett be – túl sok játékos volt a jégen -, melyet nem sikerült gólra váltani.

Szirányi takarított a miskolci ketrec előtt, majd Fodor és Miskolczi tesztelte Sevelát. Az újabb hazai emberelőny is kimaradt, majd Chvatal bombáját hatástalanította Budai. A harmad hajrájában a Miskolc került létszámelőnybe. Helyzetig, sőt kapuvasig is eljutottak Czuba lövése után, de Azari tudott kilépni a vendég védők közül, a lövése azonban elkerülte a kaput. Mentségére legyen mondva, hogy azért keményen szorongatták a lövés pillanatában. A harmadik felvonásra maradt a döntés, így örömmel láthattuk, hogy a bikák ismét fokozták a tempót. Galanisz és Azari került helyzetbe, melyre Nagy Krisztián révén érkezett a válasz. Még egy fokozattal magasabbra kapcsoltak a dunaújvárosiak, melynek eredménye képen Somogyi passzát értékesítette Peterdi (2:1).

Az öröm azonban nem tartott sokáig. Tőkési a saját kapuja mögött szerencsétlenül lépett rá a korongra, melyre azonnal lecsapott Fodor, és a kapu elé belőtt korongra jókor érkezett Nagy Gergő (2:2).

Lehetett mindent elölről kezdeni, de az idő egyre fogyott. A harmadból, és a mérkőzésből már csak 3 perc volt hátra, amikor Nagy Gergő került a büntető padra. A hazaiak örömére azonban nem töltötte ki a két percét, hiszen az emberelőnyt Peterdi váltotta gólra (3:2). A vendégek mestere ekkor lehozta kapusát.

Az üresen maradt kaput bevette Galanisz, de les miatt nem adták meg a találatát. Még mindig volt vissza közel 50 másodperc, amikor a kék vonalnál elvégzett buli után Nika maradt üresen, a lecsorgó korongot pedig az éppen levonuló Budai mögött csúsztatta a kapuba (4:2). Az ünneplés sem maradt el, hiszen a hazai csatárnak ez volt a 100. Mol Ligában szerzett gólja! A visszavágás is sikerült, így továbbra is toronymagasan vezeti a ligát a Dab.Docler.
Így látta:
Nagy Gergő: - Nem vagyok elégedett, hiszen nem játszottunk jól. Ennek ellenére végig versenyben tudtunk maradni a liga vezetőjével szemben, ez bizakodásra adhat okot. Jogosan állítottak ki a végén, melyet kihasználtak a hazaiak, ez döntött. Tanulni kell a hibákból, és rá kell arra jönnünk, hogy hogyan győzhetünk Dunaújvárosban.
Tim Kehler: - Mérges vagyok játékosaimra, hiszen nem éltünk a lehetőségeinkkel. Volt a mérkőzésnek olyan pillanata, amikor fordítani, és ezzel együtt győzni tudtunk volna. A végjátékot a Dab bírta jobban, így megérdemelten győzött.
Peterdi Imre: - Igazi csapatmunka volt, nagyon örülök azonban, hogy nekem is jól ment. Az a fontos, hogy a rendes játékidőben tudtuk megnyerni a meccset. Ezzel úgy érzem, kijöttünk abból a kisebb hullámvölgyből, melyben az utóbbi időben voltunk.
Galanisz Nikandrosz: - Nagyon vártam, hogy újra játszhassak. Az első pár percet leszámítva nagyon jól játszottunk, végig irányítottuk a mérkőzést. Végre sikerült a 100. gólomat is megszerezni, ez nagy öröm számomra.
Szilassy Zoltán: - A legfőbb lényeg, hogy behúztuk a mérkőzést, melyet már korábban el kellett volna döntenünk. A fizikai fölényünknek köszönhetően tudtuk magunk alá gyűrni ellenfelünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben