Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 01. 01:18, péntek | Helyi

DVCSH Közlemény - Még egy tehénitatót sem…

DVCSH Közlemény -	Még egy tehénitatót sem…

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. értesült a DRV Zrt. kommunikációs társasága dunaújvárosi ivóvíz szolgáltatást érintő közleményéről, amellyel kapcsolatban az alábbiakat rögzíti:

1. A Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) a dunaújvárosi vízellátáshoz kapcsolódóan a saját érdekkörében felmerülő műszaki sajátosságok által indokolt kényszerszolgáltatást végez. Dunaújváros közigazgatási területén lévő fogyasztók biztonságos ivóvíz ellátásához tevékenysége, szolgáltatása egyébként szükségtelen.
2. A DRV Zrt. Dunaújváros ivóvíz ellátásában évek óta - egy nem lakossági fogyasztó kivételével – nem vesz részt. Dunaújváros lakosainak ellátását Dunaújváros Megyei Jogú Város tulajdonában, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. működtetésében lévő Szalki-szigeten levő csápos kutak biztosítják teljes körűen.
3. A DRV Zrt. kényszerszolgáltatása egyoldalúan diktált díjai több mint kétszeresen meghaladják a dunaújvárosi előállítású ivóvíz árait, ezért a minimálisra csökkentett vízátvétel mellett is jelentősen drágítják a dunaújvárosi ivóvíz fogyasztók által fizetett vízdíjat.


4. A DRV Zrt. Dunaújvárosba vezető vízhálózata folyamatos ivóvíz szolgáltatásra műszaki állapota miatt álláspontunk szerint alkalmatlan, rendelkezésre állása, üzembiztonsága a tárgyi időszakban nem érte el a 90 %-ot – rendszeres meghibásodásai miatt lassan már egy tehénitató ellátására sem megfelelő -, annak ellenére, hogy társaságunk többször felhívta a DRV Zrt. figyelmét, az eszközei szükségszerű karbantartására, felújítására a megfelelő folyamatosságú vízszolgáltatás érdekében.
5. A rendszeres csőtörések következtében az elmúlt 6-8 hónapban környék összes halastavát, legelőjét, árkait, ellátta vízzel a regionális vízszolgáltató. Ezt a „többletszolgáltatást” azonban a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. sem most, sem a későbbiekben nem kívánja megfizetni. Vitatott és nem bizonyított a társaságunk által valósan átvett víz mennyisége.
6. Megalapozatlanná teszi - a rendszeres csőtörések során elfolyt vízmennyiségeken túl - az elszámolást, hogy a DRV Zrt. írásban is jelezte, elismerte, hogy az által használt elszámolási mérő hosszú időn keresztül nem volt hiteles.


A DRV Zrt. szerződésszegést követett el, szerződésszegésben van azzal, hogy folyamatosan nem a megállapodásnak megfelelő minőségben, mennyiségben és elszámolási feltételek mellett szolgáltat. A miatta fenntartandó folyamatos ivóvíz átvétel kötelezettségét nem a dunaújvárosi lakosság riogatásával, pánikkeltéssel kell pótolni, hanem folyamatos karbantartással és felújítással kell fenntartani.
A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a fogyasztói körében végzett megalapozatlan tájékoztatással kapcsolatban megteszi a DRV Zrt-vel szemben a szükséges jogi lépéseket.
A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. rögzíti, hogy amennyiben a DRV Zrt. saját kényszerszolgáltatását felfüggeszti, szünetelteti, abból a Dunaújváros közigazgatási területén élők semmit nem fognak észlelni.
Dunaújvárosi ivóvíz fogyasztók azért kényszerülnek vízdíjaikban a rendkívül drága DRV Zrt. által átadott vízdíját megfizetni, hogy a DRV Zrt. saját fogyasztóit megfelelő minőségű ivóvízzel tudja ellátni. Erre hivatkozással egyidejűleg tájékoztatja társaságunk a DRV Zrt. szolgáltatási terültének (a környékben Rácalmás, Kulcs, Adony, Iváncsa, Beloiannisz) ivóvíz fogyasztóit, hogy amennyiben a DRV Zrt. egyoldalú lépése miatt ivóvíz minőségromlás következik be, az teljes egészében a DRV Zrt. felelősségi köre, s amelynek bekövetkeztével kapcsolatosan társaságunk minden felelősségét előzetesen kizárja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.