Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 16. 22:22, kedd | Helyi
Forrás: do, dstv,

Bebetonozták az áldozatukat- DSTV videóval

Bebetonozták az áldozatukat- DSTV videóval

További letartóztatás is várható még abban az ügyben, amelyben egy dunaföldvári vállalkozó megölésével gyanúsítanak három dunaújvárosi férfit.

Az esettel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott a Tolna Megyei Rendőrkapitányság Szekszárdon.

2013. május 4-én, a paksi kapitányságon tett bejelentést egy dunaföldvári vállalkozó eltűnéséről a testvére.

Ekkor közigazgatási eljárást indított a kapitányság. Ahogy azt Molnár Gábor hangsúlyozta, a paksi kollégák alapos munkát végeztek, feltárták az akkor még eltűnt személyként kezelt áldozat kapcsolatrendszerét, konfliktusait, rekonstruálták az utolsó napját. Ekkor még semmi bizonyíték nem volt arra vonatkozóan, hogy gyilkosság áldozatává vált, s ezzel büntetőeljárást indítsanak, ám egyre inkább gyanús eltűnés miatt folyt az eljárás. 2014-ben már a bűnügyi osztály munkatársai is bekapcsolódtak a felderítésbe, de még mindig nem volt elég bizonyíték. Aztán 2016. január 5-én már összegyűlt annyi bizonyíték, hogy elrendelték a nyomozást. Az események felgyorsultak. Január 29-én SZ.J.-t (32) gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték. Ekkor még mindig nem tudta a rendőrség, hol lehet a holttest. Február 9-én éjjel 11-12 óra között őrizetbe vettek még egy gyanúsítottat, G.R.-t (40), akit a lakásán fogtak el.

Több helyen volt házkutatás, több lehetséges helyszínt véltek a nyomozók arra vonatkozóan, hol lehet a holttest. Ezek közül az egyik a Petőfi utcai ingatlan volt, ahol a házkutatás már helyszíni szemlébe ment át. Ahogy azt mi is megírtuk, szerdán nagy erőkkel vonultak a rendőrök a Petőfi utcai ingatlanhoz, innentől már a nyilvánosság is felfigyelt a nyomozásra.

Tetemkereső kutyákat is bevontak, akik meg is erősítették a rendőröket abban, hogy jó irányban végzik a feltárást a telken lévő pincében. Molnár Gábor elmondta, speciális helyzetbe kerültek, hiszen 2013 után a pincére egy épületrészt húztak fel, így mélyépítő szakemberek segítségét is bevonták. A keresés február 14-én, vasárnap 11-12 óra között véget ért, megtalálták a holttestet. A helyszíni orvosszakértői vélemény és a tegnapi boncolás eredménye alapján Molnár Gábor azt mondta, szinte biztos, hogy a 2013-ban eltűnt vállalkozó holttestét találták meg. Száz százalékosan csak a szükséges szakértői vizsgálat után lehet kimondani. Ezzel egy időben a Liszt Ferenc Repülőtéren őrizetbe vették G.A.-t (44), aki Ausztráliából érkezett Magyarországra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.