Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 12. 13:57, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Egy álom vált valóra…

Egy álom vált valóra…

Kondella Péter autóversenyző, élménybeszámolója a Vác Rali-ról!

Mesélnél erről a hétvégéről kicsit bővebben, és persze felszabadultabban, mivel nagy dolgot vittetek végre életetek első teljes RTE bajnokságában. Mit és hogyan értetek el a nap és az év folyamán?

Év elején gondolni sem mertünk arra, hogy így teljesítjük majd a bajnokságot. Volt pár technikai problémánk, vétettem vezetéstechnikai hibákat, melyekből próbáltunk tanulni, fejlődni. 1 verseny volt, ahol előfutók voltunk, és 11 verseny, ahol már a kategóriában versenyeztünk, úgy érzem, van még mit tanulni, és szerintem jó az irány, ha az eredményesség oldaláról nézem.
Az idei versenyek alkalmával 3 első és 3 második helyezésünk van a kategóriában, az „N” csoportban ennél sokkal szélesebb a skála. A bajnokság elején még az N csoporttal nem igazán foglalkoztunk, de látva, hogy vezetünk minden verseny után, egyre fontosabb lett az eredmény. Sajnos ez rányomta a bélyeget a teljesítményre, és ezt próbáltuk ellensúlyozni a váci versenyen. Sikerült félretenni minden gondolatot, és csak a teljesítményre koncentrálni, talán ennek köszönhető, hogy meg tudtuk nyerni a versenyt.

Milyen érzés N abszolútban és kategóriában is a dobogón végezni?

Nem tudom szavakba önteni…
Úgy érzem ez az, amire vágyik az ember, ha komolyan veszi, amit csinál. Sikerült a versenyen megnyerni a kategóriát és a csoportot, és ezen a versenyen lettünk bajnokok a kategóriában és a csoportban is. Ennél többet nem is kívánhattunk volna…

Kategóriátokban hatan indultatok. Seat, Peugeot, BMW, Renault, Opel versenyautókkal kellett megküzdenetek a nap és az év folyamán. Az éves bajnokságban kikkel harcoltatok a legjobban?

Mindenki megfelelő ellenfél volt, összességében nagyon sokat köszönhetünk az autónknak, mert nagyon megbízható. A legnagyobb riválisunknak a Hidegkúti – Kőhegyi párost mondanám, sajnálom, hogy nem tudtak indulni a váci versenyen, mert kíváncsi lettem volna, hogy amikor minden összejön, milyen eredményre vagyunk képesek ellenük.

A tavalyihoz képest milyen volt a pálya nyomvonala, tapadása? Mennyire volt előny, hogy 2011-ben itt versenyeztetek?

A tavalyi verseny az első volt, amikor a kategóriánkban indultunk. Nem mondanám nagy tapasztalatnak, mert akkor még azt sem tudtam, merre van az előre… Kétszer mentünk a Nagymaros-Márianosztra gyorsaságin, akkor kategória első időt autóztunk, és egyszer mentünk a Gombás-Sejce gyorson, ahol az árokban végeztünk. Elénk ugrott egy olajcsík…
A pályák nagyon tetszettek, igazán a Gombás-Sejce volt az, ami közel áll hozzám.

2013. Mi a tervetek a jövővel kapcsolatban?

Még az idei év hatása alatt vagyunk, és örömmámorban úszunk, ezért a jövő évvel még nem igazán foglalkoztunk.
Természetesen szeretnénk a 2013-as bajnokság összes futamán rajthoz állni. Amennyiben ezzel az autóval indulunk, akkor egy programoptimalizálást végzünk, és kap egy tolós váltót… A többi verziót az idő eldönti…

Címkék: rali

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával