Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2012. Október 12. 13:57, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Egy álom vált valóra…

Egy álom vált valóra…

Kondella Péter autóversenyző, élménybeszámolója a Vác Rali-ról!

Mesélnél erről a hétvégéről kicsit bővebben, és persze felszabadultabban, mivel nagy dolgot vittetek végre életetek első teljes RTE bajnokságában. Mit és hogyan értetek el a nap és az év folyamán?

Év elején gondolni sem mertünk arra, hogy így teljesítjük majd a bajnokságot. Volt pár technikai problémánk, vétettem vezetéstechnikai hibákat, melyekből próbáltunk tanulni, fejlődni. 1 verseny volt, ahol előfutók voltunk, és 11 verseny, ahol már a kategóriában versenyeztünk, úgy érzem, van még mit tanulni, és szerintem jó az irány, ha az eredményesség oldaláról nézem.
Az idei versenyek alkalmával 3 első és 3 második helyezésünk van a kategóriában, az „N” csoportban ennél sokkal szélesebb a skála. A bajnokság elején még az N csoporttal nem igazán foglalkoztunk, de látva, hogy vezetünk minden verseny után, egyre fontosabb lett az eredmény. Sajnos ez rányomta a bélyeget a teljesítményre, és ezt próbáltuk ellensúlyozni a váci versenyen. Sikerült félretenni minden gondolatot, és csak a teljesítményre koncentrálni, talán ennek köszönhető, hogy meg tudtuk nyerni a versenyt.

Milyen érzés N abszolútban és kategóriában is a dobogón végezni?

Nem tudom szavakba önteni…
Úgy érzem ez az, amire vágyik az ember, ha komolyan veszi, amit csinál. Sikerült a versenyen megnyerni a kategóriát és a csoportot, és ezen a versenyen lettünk bajnokok a kategóriában és a csoportban is. Ennél többet nem is kívánhattunk volna…

Kategóriátokban hatan indultatok. Seat, Peugeot, BMW, Renault, Opel versenyautókkal kellett megküzdenetek a nap és az év folyamán. Az éves bajnokságban kikkel harcoltatok a legjobban?

Mindenki megfelelő ellenfél volt, összességében nagyon sokat köszönhetünk az autónknak, mert nagyon megbízható. A legnagyobb riválisunknak a Hidegkúti – Kőhegyi párost mondanám, sajnálom, hogy nem tudtak indulni a váci versenyen, mert kíváncsi lettem volna, hogy amikor minden összejön, milyen eredményre vagyunk képesek ellenük.

A tavalyihoz képest milyen volt a pálya nyomvonala, tapadása? Mennyire volt előny, hogy 2011-ben itt versenyeztetek?

A tavalyi verseny az első volt, amikor a kategóriánkban indultunk. Nem mondanám nagy tapasztalatnak, mert akkor még azt sem tudtam, merre van az előre… Kétszer mentünk a Nagymaros-Márianosztra gyorsaságin, akkor kategória első időt autóztunk, és egyszer mentünk a Gombás-Sejce gyorson, ahol az árokban végeztünk. Elénk ugrott egy olajcsík…
A pályák nagyon tetszettek, igazán a Gombás-Sejce volt az, ami közel áll hozzám.

2013. Mi a tervetek a jövővel kapcsolatban?

Még az idei év hatása alatt vagyunk, és örömmámorban úszunk, ezért a jövő évvel még nem igazán foglalkoztunk.
Természetesen szeretnénk a 2013-as bajnokság összes futamán rajthoz állni. Amennyiben ezzel az autóval indulunk, akkor egy programoptimalizálást végzünk, és kap egy tolós váltót… A többi verziót az idő eldönti…

Címkék: rali

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.

2021. November 23. 09:05, kedd | Sport

Erősport: 14 év munka van ebben – Juhász Péter a tengerentúlon bizonyíthatott

A „mádi kolosszus” újabb egyéni rekordokat állított fel, de az amerikai élmezőny ezúttal még messze volt.

2021. November 22. 17:24, hétfő | Sport

Közös jövőben gondolkodik a Prémium Média és a UNI Győr ETO HC

Szponzori megállapodást kötött egymással az UNI Győr ETO HC és a Prémium Média & Sport Management Zrt. – a felek pedig később még szorosabbra is fűzhetik kapcsolatukat.