Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Január 25. 23:40, vasárnap | Helyi sport

Egy pontot elhoztunk Vácról

Egy pontot elhoztunk Vácról

Felállt az első félidőben összeszedett tetemes hátrányából, s végül 23-23-as döntetlent játszott Vácon csapatunk.

A házigazdák már hét góllal is vezettek, de jól hajrázott a Kohász, így mindkét csapat rászolgált a pontra a küzdelmes, fordulatos összecsapás végén.

A tizedik helyezett, s a középházi rájátszásért küzdő Vác otthonában lépett pályára csapatunk. Együttesünk tavaly is nagyon megszenvedett a váciak ellen, s csak az utolsó pillanatokban szerzett góllal sikerült nyernie, ezért Mátéfi Eszter vezetőedző a mai összecsapásra is kemény csatát prognosztizált.
Nem is cáfolt rá erre az első hat-hét perc, hiszen hiába szerzett első támadásából vezetést a Kohász, a hazaiak gyorsan fordítottak, így hiába kapaszkodott a csapatunk, a házigazdák tartott egy-kétgólos előnyüket (5-4).

A folytatás viszont egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, mert támadásban több hibát is elkövetett csapatunk, ráadásul a védekezés sem működött az elképzeltek szerint, így az egyre lelkesebb házigazdák fokozatosan növelték vezetésüket, s Mátéfi Eszternek 10-6-os hátránynál már időt kellett kérnie a 17. percben. Ez sem hozta meg azonban a kívánt eredményt, mert a hajrá is a váciak fölényét hozta: ellenfelünk 14-7-re lépett meg öt perccel a szünet előtt, így hiába hozta egálra az utolsó pár percet a Kohász, a vendéglátók vonulhattak fölényes, 16-9-es előnnyel a pihenőre.
Nagy fordulatnak kellett bekövetkeznie a második felvonásra ahhoz, hogy maradjon esély a pontszerzésre, s úgy tűnt, hogy erre képesek is lesznek Felringék, akik végre úgy védekeztek, ahogy azt már a kezdetektől kellett volna, ráadásul támadásban is négy alkalommal bevették ellenfelük kapuját, így a 40. perchez érve újra teljesen nyílt lett a meccs (16-13). Ekkor törte meg hosszú gólszünetét a házigazda, mely a félidő derekáig tartotta három-négyfás vezetését, így Mátéfi Eszternek ismét időt kellett kérnie, hogy elbeszélgessen játékosaival (19-15).
A rövid pauza ezúttal eredményt is hozott, mert a váciak újabb, ezúttal ötperces gólcsendje alatt Triscsuk kettő, míg Ferling egy alkalommal talált be a hazai kapuba, elérhető közelségbe hozva ezzel akár a győzelmet is (19-18). A hazaiak azonban továbbra is kiválóan küzdöttek, érhetően nem akarták kiengedni kezükből a győzelmet, s bár ismét "meglógtak" két találattal, Triscsuk és Ferling góljai után már 22-22-es állást mutatott az eredményjelző az 58. percben. A véghajrá hatalmas izgalmakat hozott, hiszen a vendéglátók ismét előnyhöz jutottak, ám Triscsuk az utolsó percben egalizált, s mivel a váciak utolsó támadását sikerült kivédekezni, így 23-23-as döntetlennel ért véget a fordulatos összecsapás.

Ipress Center-Vác – DKKA
23-23 (16-9)

Vác: Bíró B. – Hansághy 1, Tóth E. 5, Farkas V. 4 (1), Fülöp A. 3, Hornyák D. 6, Szondi 1. Csere: Stefanovics 1, Hámori 1, Dakos, Drávai 1, Jovetics. Vezetőedző: Ottó Katalin.
DKKA: Triffa – Azari, Triscsuk 9, Takács D. 1, Vincze 6, Bulath 3, Ferling 3. Csere: Nagy É. (kapus), Mekler-Rádl, Takács Bianka, Gera 1, Khouiled. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/3

Címkék: kézi, kohász, vác

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás