Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 23. 20:05, vasárnap | Helyi
Forrás: www.dpase.hu

Egygólos hátrányból fordítottunk Sopronban!

Egygólos hátrányból fordítottunk Sopronban!

Várható volt, hogy a Sopron megpróbál törleszteni az elmúlt években történtek miatt, hiszen a két csapat a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat megnyertünk, míg kettőn döntetlen született.dpa

A mieink kezdték a meccset, és a középkezdést követő percben máris sikerült helyzetet kialakítani, amikor Petneházi beadását Németh vágta ki a kapu előteréből. A folytatásban ismét a dunaújvárosiak középpályása volt a főszereplő, aki elől Baranyai tisztázott szögletre. A pontrúgást Böőr végezte el, de a védők menteni tudtak.

Az ötödik percben Lázárért kellett izgulnunk, amikor Erdélyi csúszott rá csúnyán, de a sárgalapot nem emelte fel a játékvezető. Két perccel később Böőr próbálta meg kiugratni Thiagot, ám átadása túl hosszúra sikerült. A jó iramú találkozó 9. percében Szabó mutatott be jó cseleket a tizenhatos előterében, akit Burucz még idejében szerelni tudott. Az első negyedóra végén Urbin indult meg a hazai kapu felé, de Baranyai hátulról fellökte, így akadályozva meg a támadás befejezését a hazai kaputól mintegy negyven méterre.

A 19. percben Buruczot hordágyon kellett levinni a pályáról azután, hogy Gaállal, egy versenyfutást követően elesett a tizenhatoson belül. Végül cserélni is kellett, helyére Kocsis állt be. A mérkőzés első igazán nagy gólhelyzetét a 24. percben alakította ki Dunaújváros. Sárközi adott a jobbszélről keresztbe egy labdát, melyet Petneházi 3 méterről az oldalhálóba fejelt. Nem sokkal ezután ismét gólt szerezhettünk volna, amikor Baranyai majd Sifter is a saját térfelén adta el a labdát, de a védelmi megingást nem sikerült kihasználni. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon nem, hiszen a 31. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes.

Németh beadását Sifter fejelte vissza Horváth elé, aki hét méterről nem hibázott (1-0). A gól felpörgette mieinket, akik megpróbálták odaszorítani a vendéglátókat saját kapujuk elé. Ennek azonban meg volt a veszélye, vagyis a soproni kontrázás lehetősége. Szerencsére azonban Gaál beadásába még Villám tudott beleállni, így hárítva el az újabb gólszerzési lehetőséget. Az első félidőt három perccel toldotta meg a játékvezető, melyben egy Böőr lövést jegyezhettünk fel, de azt Halasi könnyedén védte.

A szünetet követően Milintének akadt először dolga, aki Németh 18 méteres szabadrúgását szedte ki a felső sarokból. Nem sokkal később ismét a hazaiak előtt adódott helyzet, Szabó sarokrúgását Horváth három méterről fejelte mellé. A válaszra az 52. percig kellett várni. Petneházi 19 méterről leadott, a felső léc alá tartó lövését Halasi bravúrral ütötte ki. Két perccel később ismét kapusunknak volt tennivalója, amikor Németh szabadrúgását fogta.

A 61. perc hozta meg számunkra az egyenlítést. Ekkor Urbin lépett ki a védők közül, aki hét méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezett (1-1). Az egyenlítést követően nagyobb sebességre kapcsoltunk, melynek négy perccel később meg is lett az eredménye. Thiago laposan begurított labdájára jókor érkezett Petneházi, aki 8 méterről bombázott a felső léc alá (1-2).

Maradt izgalom a végjátékra is, amikor Faggyas még Milintét is kicselezte, de túlságosan kisodródott, és a kapu elé visszagurított labdáját nem találták el a hazai csatárok. Cserékkel próbált frissíteni mindkét mester. Perovic először egy jó passzal, majd azzal mutatkozott be, hogy egy kicsit kakaskodott Sifterrel. Mindkettejük számára sárga lap lett a vége. Két perccel a lefújás előtt Villám a tizenhatoson belül ütközött Heffler Norberttel, de a bíró nem látott okot a tizenegyes befújására.

A három perces ráadásban ismét az egykori dunaújvárosi veszélyeztetett, de húsz méterről leadott lövése nem talált kaput. A lefújást követően természetesen nagy volt az örömünk, hiszen csapatunk ezzel a győzelmével megőrizte a helyét a tabella második helyén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.