Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2019. Augusztus 06. 08:04, kedd | Külföld
Forrás: mti

Egyre erőszakosabb a világ

Egyre erőszakosabb a világ

Az egész világ egyre erőszakosabbá válik – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 hétfő esti műsorában.

Mint kifejtette: olyan hatások érik az embereket, amelynek következtében sokan a saját kezükbe akarják venni biztonságukat.

A szakértőt egyebek között arról kérdezték, hogy egy felmérés szerint a németek csaknem fele nem érzi magát biztonságban.

Erről azt mondta: ez nem meglepő olyankor, amikor egy országba nagy mértékű lakosságbeáramlás történik, ráadásul egy más kultúrából. A muzulmán kultúrából érkezők számára nem minden bűncselekmény, ami Németországban annak számít - jegyezte meg.

A szakértőt kérdezték arról is, hogy harmincnégy ember halt meg az Egyesült Államokban tömegmészárlásokban és lövöldözésekben.

Elmondta: a speciális helyzetű Egyesült Államokban mindig is voltak "szörnyű gyilkosságok". Ezt több tényező is befolyásolja, mint például a fegyverlobbi. Megjegyezte: az Egyesült Államokban az alkotmányban is benne van a fegyverviselés. Akár sorozatlövő fegyverük is lehet az embereknek - mondta Gyarmati István, aki szerint ezt időszerű lenne betiltani.

Címkék: erőszak, világ

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 28. 17:02, kedd | Külföld

Pénteken kezdődik Moszkvában az amerikai kosárlabdázónő büntetőpere

Pénteken kezdődik meg Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó tárgyalása, aki februárban drogbirtoklás miatt került rács mögé Moszkvában.

2022. Június 28. 10:07, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 544,4 millió, a halálos áldozatoké 6,330 millió a világon

A világon 544 479 315 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 330 513 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerint kedd reggeli adatai alapján.

2022. Június 28. 08:00, kedd | Külföld

Tíz hónap után véget ért párizsi merényletek pere

A vádlottak utolsó megszólalásával hétfőn véget ért a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozat gyanúsítottjainak tíz hónapja kezdődött pere a különleges esküdtszéken.

2022. Június 28. 05:00, kedd | Külföld

Zelenszkij szerint a tél beállta előtt véget kell vetni a háborúnak

Legkésőbb a tél beálltáig véget kell vetni Oroszország Ukrajna elleni háborújának, a legerősebb iparú demokráciákat összefogó G7 csoportnak pedig minden lehetséges segítséget meg kell adnia ehhez