Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 03. 11:34, péntek | Külföld
Forrás: mti

Egyre több német vásárol gázpisztolyt

Egyre több német vásárol gázpisztolyt

Németországban egyre többen vásárolnak gázpisztolyt és váltják ki a fegyver tartásához szükséges engedélyt - írta pénteken a Bild című lap.

A nemzeti fegyvernyilvántartási rendszer adatai alapján a gáz- vagy riasztófegyver tartásához szükséges engedélyek száma (Kleiner Waffenschein, KWS) a tavaly év végi 285 911-ről az idén április végéig 375 286-ra emelkedett, ami 31 százalékos növekedés.

Gázfegyvert vagy riasztófegyvert szabadon lehet vásárolni Németországban, de a tulajdonos otthonán kívül viselésük engedélyköteles. A szabályozást a 2003-ban történt, 16 halálos áldozattal járó erfurti iskolai ámokfutás után szigorították meg. A KWS-t csak büntetlen előéletű és szenvedélybetegségektől mentes igénylők kaphatják meg.

Az engedélyek számának növekedése a párizsi terrortámadásoknak és a nők ellen szilveszterkor elkövetett szexuális támadásoknak és rablásoknak tulajdonítható - mondta a Bildnek Ingo Meinhard, a német fegyverkészítők és -kereskedők (VDB) szövetségének ügyvezetője. Kiemelte, hogy a piac robbanásszerűen bővül, a kereskedők forgalma megduplázódott.

Németországban tavaly a regisztrált bűncselekmények száma - az idegenrendészeti ügyeket nem számítva - nem változott számottevően, 5,9 milliós szinten maradt, de a szubjektív biztonságérzetet nagyban befolyásoló lakásbetörések száma csaknem 10 százalékkal, 152 ezerről 167 ezerre emelkedett, miközben nőtt a lopások száma is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.