Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 28. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre valószínűbbnek tűnik egy amerikai ellencsapás Szíria ellen

Egyre valószínűbbnek tűnik egy amerikai ellencsapás Szíria ellen

Az amerikai külügyminiszter azt mondta, az Egyesült Államok kizárólag egyértelmű bizonyítékok után és a nemzetközi közösséggel egyetértésben dönt bármilyen válaszlépésről. A Fehér Ház szóvivője mindeközben azt mondta, hogy az amerikai elnök mérlegeli, mi legyen a megfelelő válasz a vegyi fegyverek alkalmazására, de még nem döntött.

Közben az ENSZ szakértői megkezdték Szíriában a vizsgálatokat az állítólagos vegyifegyver-támadás helyszínén. A szíriai tájékoztatási miniszter hétfőn este ismét tagadta, hogy bármikor is vegyi fegyvert vetettek volna be, és reményét fejezte ki, hogy erre a megállapításra fognak jutni az ENSZ ellenőrei is.

A külügyminiszter bejelentése eladást váltott ki a New York-i tőzsdén, így a vezető indexek mínuszban fejezték be a napot és a forint is megbillent, az euróval szembeni jegyzés 298 forint fölé került. Elemzők szerint egy esetleges ellencsapás az olaj árára lenne leginkább kihatással. Jelenleg egyébként az amerikai könnyűolaj hordónkénti jegyzése 106 dollár fölött van, a Brent jegyzése pedig 111 dollár fölött áll. Hétfőn egyetlen egy amerikai makroadat érkezett, és az is csalódást okozott, ugyanis a tartóscikkek megrendelései júliusban 7,3 százalékkal zuhantak vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak