Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 30. 09:18, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Együtt 2014 - Bajnai: a DK-nak és a Millának egymás között kell tisztázni a vitáikat

Együtt 2014 - Bajnai: a DK-nak és a Millának egymás között kell tisztázni a vitáikat

Bajnai Gordon szerint az Együtt 2014 választói mozgalomban olyan szervezeteknek van helyük, amelyek több támogatót hoznak, mint amennyit jelenlétük miatt veszíthet az együttműködés. A volt kormányfő kedden a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: a Demokratikus Koalíció (DK) és a Milla közötti vitát a két szervezetnek egymás között kell tisztáznia.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke a Gyurcsány Ferenc vezette DK esetleges csatlakozását firtató kérdésre úgy válaszolt: a Milla Egyesülettel és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal a következő néhány hétben dolgozzák ki az Együtt 2014 választói mozgalom alapelveit. Akik ezeket elfogadják, azokkal kezdenek tárgyalást a programok egyeztetéséről.
A DK és a Milla között azonban az egyesület október 23-i demonstrációja előtt olyan éles konfliktus, elvi szembenállás alakult ki, amelyet a két szervezetnek kell egymás között tisztáznia - mondta Bajnai Gordon, hozzáfűzve, hogy ebben a vitába, illetve a kezelésében nem akar részt venni. Az Együtt 2014 bővítéséhez ugyanakkor mindhárom alapító egyetértése szükséges - jegyezte meg.
Bajnai Gordon kérdésre arról is szólt, hogy Gyurcsány Ferenc - aki elődje volt a miniszterelnöki székben - félreérthette szándékait, amikor alig két órával a Milla-tüntetésen elmondott beszéde előtt azt szorgalmazta, hogy 2014-ben legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
Bajnai ezzel szemben az interjúban hangsúlyozta, hogy nem az ellenzék vezérének jelentkezett be, szerinte visszataszító üzenetet küld a választóknak, aki már most személyi kérdésekről, pozíciók elosztásáról beszél.

Címkék: Együtt2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország