Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 23. 08:15, kedd | Helyi

Együtt 2014 kampány-körút a bejáratnál Gombossal

Együtt 2014 kampány-körút  a bejáratnál Gombossal

Régi,már majdnem politikából eltűnt arcok tűntek fel a Dózsa mozi előtti téren, ahová néhány órára kitelepült az Együtt 2014- Párbeszéd Magyarországért Választói Szövetség országjáró kampányának első állomásán.

Hat héten keresztül járják a szerveződés politikusai az országot, s igyekeznek számos városba eljutni.


A népszerűsítő kampány során kapcsolat-felvételi ívet ( név, lakcím, egyéb elérhetőségek) tölthettek ki az érdeklődők, mint ahogy megtudtuk Szabó Rebekától, volt LMP-s országgyűlési képviselőtől, ennek a célja, hogy meghallgassák a választókat, s kikérhessék a véleményüket.
Sajtótájékoztatón elmondta, hogy Orbán Viktor kormánya totális károkat okozott szociális, gazdasági, politikai és bizalmi téren.

Az Együtt 2014 szándékozik helyrehozni ezeket, de úgy hogy ne térjen vissza a megelőző időszakhoz ( Orbán Viktor kormánya előtti korszakra gondoltak), hanem egy új lehetőséget, alternatívát nyújtsanak.
- Ebben az országban elképesztő dolgok történnek, változtatni kell – hangsúlyozta Szabó Rebeka – s mi kíváncsiak vagyunk arra, hogy Önöknek mindezekről mi a véleményük.
Elmondta, hogy Dunaújvárosban is van kihez fordulniuk: Szabó Zsolt, önkormányzati képviselő ( volt LMP, Párbeszéd Magyarországért Párt) és Gere János ( ex MSZP, ex Fidesz támogatott, jelenleg civil) a helyi szerveződés vezetői.

Ezt követően dr. Falus Ferenc volt tiszti-főorvos köszöntötte az érdeklődőket, akik között számos jól ismert arcot felfedezhettünk. Jelen volt városunk volt polgármestere Almási Zsolt ( SZDSZ), Pochner László ( volt önkormányzati képviselő, exSZDSZ, exDJE, Jobbik- tanácsadó) is.

Gombos a kapuk előtt

A választási szövetség segítői (fiatal fiúk, lányok) segítettek a kapcsolat-felvételi lapok kitöltésében, és aki kérte, annak csekket is adtak, hogyha a szervezetet támogatni kívánja valaki, azt is megtehesse.
A bemutatkozás után adományokkal, ruhákkal, könyvekkel látogattak el városunk egyik hajléktalan centrumába, amelyet a Magyar Mentőszolgálat Közalapítvány működtet, s a vezetője a rendezvény szervezője, Csősz Annamária.
A hajléktalan szálló előtt azonban meglepő módon a választási szövetség képviselőit Gombos István ( Fidesz) alpolgármester fogadta.

(A jelenet mindenképpen érdekes volt, bár kissé fura, amellyel nem nagyon tudtak az Együtt 2014 kampány-stábjának tagjai sem mit kezdeni. El nem zavarhatták, ki nem rúghatták a Fideszes alpolgármestert, mert nem illendő, ráadásul kamerák is voltak a helyszínen, így mindenképpen mindenkinek viselkedni kellett...)

Ezért a találkozáson kedélyes hangon adott tájékoztatót a parlamenti képviselőnek a humánügyekért felelős alpolgármester arról, hogy városunkban mennyire jól szervezett a hajléktalan ellátás, s hogy az ország többi részéről is idejönnek azok, akik fedél nélkül maradnak.
Ezt Csősz Annamária is megerősítette, valamint a képviselő asszony azon kérésére, hogyan látja mi az oka a hajléktalanná válásnak, elmondta, hogy sokan a válás után nem tudnak egyenesbe jönni, de vannak olyanok is, akik teljességgel tudatosan választják ezt az életformát.


Gombos István ismét magához ragadva a szót elmondta, hogy városunkban annyira alapos a felderítési rendszer - a Magyar Mentőszolgálat Közalapítványnak is köszönhetően- hogy örömmel mondhatja, hogy a télen sem maradt senki ellátás nélkül, s nem történt fagyhalál.

( Ekkor már több, mint kínos volt a helyzet, Szabó Zsolt feje kissé elvörösödött, Szabó Rebeka, parlamenti képviselő viselte a helyzetet, próbálta menteni a menthetőt,, a hajléktalanok képviselői szerencsére ebből semmit nem értettek, a tudósítók azonban jól szórakoztak.)

Gombos István, alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy azért tartotta fontosnak, hogy jelen legyen a választói szövetség adományátadásán, mert úgy véli, hogy a hajléktalan-kérdés nem lehet kampány vagy politikai ügy.

Őmaga évtizedek óta aktívan vesz részt a hajléktalanok segítésében. A könyvtár alapjait együtt teremtették meg az A-csoport művészeti Egyesülettel, rendszeresek voltak a rendezvényeik, jótékony célú képzőművészeti árveréseik, amelynek a bevételeiből folyamatosan a rászorultakat segítették. Helyzetüket, lehetőségeiket ismeri, így fontosnak tartotta, hogy a városunkba idelátogató vendégek, és a parlamenti képviselő asszony is tájékoztatva legyen.

Címkék: Együtt 2014, kampány

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.