Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:17, hétfő | Helyi

Eladta, ami nem is volt

Eladta, ami nem is volt

Több felhasználó néven szerepelt aukciós és hirdetési portálokon az a tápiószelei férfi, aki főleg telefonokat, x-boxokat, laptopokat kínált eladásra, mint kiderült, ezek nem léteznek.

Egy fejér megyei sértett feljelentésének eredményeként derült ki, mind a nevek, mind az eladásra szánt holmik a férfi kitalációi voltak. Amik valóságosak az ügyben az a seregnyi sértett és a kicsalt százezrek…

Sárbogárdi nyomozóknál jelentkezett egy alapi férfi még márciusban azzal, hogy megalkudott egy telefonra egy aukciós oldalon, át is utalta az eladónak a pénzt, de nem kapta meg a terméket. Végzett egy kis közvéleménykutatást és rájött nincs egyedül ezzel. Közben már maga az aukciós oldal is figyelmeztette az érdeklődőket, hogy a hirdető körül valami nem stimmel, ne küldjenek neki pénzt. De addigra már sokan megtették.

A feljelentés nyomán a sárbogárdi nyomozók kiderítették, hogy az ország több pontján legalább 37 sértettje van az ügynek, akiket legkevesebb tizenkettőezer-ötszáz és a legtöbb 140 ezer forint értékben károsított meg a tettes. Az internetes csalóról a szétküldött megkeresések eredményeként kiderült, hogy tápiószelei lakos. A férfit az adatgyűjtések eredményeivel és a tényekkel augusztus 9-én szembesítették a nyomozók. Nem tagadta a terhére rótt cselekményt.
Gyakorlatilag családja megélhetését biztosította a világháló. A kialkudott vételárakat a vevők sorra-rendre átutalták a férfi bankszámlájára és miután nem kapták meg a terméket, hiába próbálták elérni telefonon, nem jártak eredménnyel. Az eljárás során kiderült, hogy szomszédja regisztrációját is megszerezte és annak tudta nélkül is kötött üzleteket a nevében. Természetesen ilyenkor is a saját bankszámlájára ment a pénz és, hogy a vevők még véletlenül se hívják a szomszéd által megadott telefonszámot, mindig ő jelentkezett a vevőknél.

A több százezer forint kárértékre elkövetett csalás miatt bűnügyi őrizetbe vétele mellett a sárbogárdi nyomozók tovább folytatják az eljárást a 39 éves tápiószelei férfivel szemben. Jelen állás szerint 27 rendbeli üzletszerűen kisebb értékre elkövetett csalás vétség kísérlettel gyanúsítják. A gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezéséről pénteken délelőtt dönt a bíróság.


 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.