Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Október 07. 11:05, hétfő | Kék hírek
Forrás: MNO

Elfogatóparancs az ároktői ügyben

Elfogatóparancs az ároktői ügyben

Elfogatóparancsot ad ki hétfőn a Fővárosi Törvényszék az ároktői csoport házi őrizetből megszökött két tagja ellen – értesült az mno.hu.

Az intézkedésre természetesen akkor kerül sor, ha a vádlottakat idő közben nem találja meg a rendőrség. A bírósági elfogatóparancs hazai, európai vagy nemzetközi hatókörű lehet, attól függően, hogy a bíróság számol-e azzal, hogy a tettesek esetleg külföldre távoznak.

Az elfogatóparancs kibocsátása – a büntetőeljárási törvény alapján – független attól, hogy a rendőrség más ügyben, konkrétan a fogolyszökés miatt már keresi a házi őrizetből pénteken megszökött két személyt. A 2008–2009-es rablótámadások miatt megindult eredeti bűnügyben ugyanis még nem született ítélet. Az ügyész és a védők ugyan már elmondták a perbeszédet – a hattagú banda több tagjára életfogytig tartó fegyház kiszabását indítványozta a vádhatóság. A legutóbbi tárgyaláson ugyanakkor felvetődött, hogy további szakértői bizonyításra van szükség.

Fotó: Police.hu

Ha a vádlottakat az elfogatóparancs alapján nem sikerülne kézre keríteni, az ügyész 15 napon belül javasolhatná, hogy távollétükben állapítsák meg a bűnösségüket. A Fővárosi Törvényszék Cserni János vezette büntető tanácsa novemberben szeretné meghozni az ítéletet.

Fotó: Police.hu

A törvényszéken úgy vélik, a hatályos jogszabály alapján teljes egészében a rendőrség feladata, hogy ellenőrizze: megtartják-e az érintettek a házi őrizet előírásait.

Címkék: bíróság, szökés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.