Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 25. 12:04, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elfogtak egy fiatal TOP-bűnözőt, sok van a rovásán

Elfogtak egy fiatal TOP-bűnözőt, sok van a rovásán

Az évek óta körözött F. Györgyöt bűncselekmények garmadája miatt már külföldön is keresték ugyanis 13 elfogatóparancs volt kiadva ellene. A TOP 50-es listán is szereplő körözöttet pár napja Németországban fogták el.

A 23 éves sásdi F. Györgyöt évek óta keresték a hatóságok. Az első körözést 2020 márciusában adták ki ellene, azóta ez a szám 13-ra növekedett. A magyarországin túl, európai és nemzetközi elfogatóparancsok is bővítik a sort, így felkerült a magyar rendőrség TOP 50-es körözötti listájára is. Keresték rendőrkapitányságok és bíróságok is. A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is – közölte a rendőrség.

Utóbbi bűncselekményt a gyanú szerint idén márciusban követte el: a Magyarországon, több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit.

A rendőri szervek ezt követően fogtak össze, hogy az évek óta bujkáló és a hatóságok számára elérhetetlenné vált férfit kézre kerítsék. A Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei együtt dolgoztak azon, hogy F. Györgyöt elfogják. Majd a konspirált módon bujkáló körözött ügyébe bevonták a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát is. A felderítés ekkor vett fordulatot.

A célkörözési nyomozók ugyanis az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Adat merült fel arra is, hogy F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben július 20-án délelőtt. Meglátva a kommandósokat, ugyan megpróbált elmenekülni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták. Azóta Németországban letartóztatásban van, kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.