Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 10. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Elfogytak a jegyek a jubileumi Fishing on Orfű fesztiválra

Elfogytak a jegyek a jubileumi Fishing on Orfű fesztiválra

Elfogytak a jegyek az idén 10. születésnapját ünneplő Fishing on Orfű fesztiválra, amely június 20. és 24. között zajlik majd.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztiváltól mindössze pár perc sétára kialakított külső helyszíneken is igazi fesztiválhangulat fogja várni azokat, akik lemaradtak a jegyvásárlásról.

Az Orfű központjában lévő Muskátli udvar és a Medvehagyma Ház lesz a két központja a fesztivál külső programjainak. A Muskátli étterem mögötti udvar a fesztivál ideje alatt FOO Színházkertté változik, és napi két előadással várja az érdeklődőket.

Fellép Mácsai Pál, Tenki Réka és jön a Kapa-Pepe (Mucsi Zoltán, Scherer Péter) páros is. Pénteken Katona Lászlóval, szombaton Thuróczy Szabolccsal egészül ki a duó. Fellép a L'art pour l'art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát.

A Medvehagyma Ház reggeltől kora estig professzionális gyermekmegőrzőként működik. A Gyermekbirodalom gyerekprogramokkal, bábjátékkal, árnyjátékkal, interaktív irodalmi műsorral és filmvetítéssel várja a kicsiket. A helyszínt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen működtetik a szervezők.

Gyerekkoncertet ad Dolák-Saly Róbert, valamint a fesztivál fellépői - Pásztor Anna, Papp Szabolcs, Takács Zoltán Jappán - is mesélnek arról, hogyan élik meg a gyermeknevelés kihívásait. A Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm után beszélgetést is tartanak Léder László pszichológussal.

A Medvehagyma Ház estére Fonó Zeneudvarrá alakul, ahol a hazai folk- és világzene neves képviselői lépnek színpadra, úgy mint Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, valamint Kollár-Klemencz László.

Délutánonként szabadegyetemi előadásokból, majd családi koncertekből (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) válogathatnak az érdeklődők, akikre este folkkocsma és táncház is vár.

A jubileumi Fishing on Orfü már február óta teltházas nulladik napján Lovasi András 50. szülinapi koncertjét nézhetik meg az érdeklődők. A külső helyszíneken túl pedig egy új belső színpadot is felavatnak: az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel színpad a dalszerzők, valamint a komolyzene birodalma lesz.

A fesztivál nagyszínpadának nevéről idén is a közönség döntött: a benevezett házikedvencek közül Beck Zoli kutyája több mint ezer szavazatot kapott, így a 10. Fishing legnagyobb zenei helyszíne Kacat nagyszínpad lett.

A 10. Fishing on Orfűn fellép mások mellett a Csík zenekar, a 30Y, a Vad Fruttik, a Hiperkarma, a Halott Pénz, az Anna & the Barbies, a Punnany Massif, a Quimby és a Kiscsillag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.